Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Arheologii au descoperit sarcofagul unui oficial de rang înalt din timpul domniei lui Ramses al II-lea
Articole online

Arheologii au descoperit sarcofagul unui oficial de rang înalt din timpul domniei lui Ramses al II-lea

sarcofag

Arheologii au descoperit sarcofagul unui oficial de rang înalt din timpul domniei lui Ramses al II-lea

Săpăturile au fost conduse de Dr. Ola Al-Ajizi de la Facultatea de Arheologie a Universității din Cairo, parte a unui studiu pe parcursul sezonului de lucru 2021-2022 pentru a excava zonele din jurul coridorului ascendent al piramidei regelui Unas.

Echipa a descoperit o cameră funerară care conținea sarcofagul lui Ptah-em-uya, un oficial de rang înalt care era „secretarul regal, supraveghetor șef al vitelor și șef al trezoreriei Ramesseum (templul mortuar al lui Ramses al II-lea)”, potrivit lui Mostafa Waziri, șeful Consiliului Suprem al Antichităților din Egipt.

Acest lucru plasează sarcofagul în secolul al XIII-lea î.Hr. în timpul celei de-a 19-a dinastii egiptene, o perioadă cunoscută și sub numele de dinastia Ramessid, când Noul Regat al Egiptului a ajuns la apogeul puterii sale.

Sarcofagul este acoperit de texte sacre, cum ar fi „Djed”, care este asociat cu zeul creator Ptah și Osiris, și „Tyet” (nodul lui Isis) pentru a proteja pe cel decedat, precum și scene care îi reprezintă pe fiii zeului Horus. Capacul sicriului pare să fie rupt, ceea ce indică faptul că mormântul a fost jefuit anterior, lăsând doar urme de rășină produsă prin procesul de mumificare.

Săpăturile recente din Saqqara au scos la iveală, de asemenea, o ascunzătoare de 150 de statuete din bronz în luna mai, cinci morminte antice în martie și peste 50 de sarcofage din lemn în 2021 datând din perioada Noului Regat.

Registration

Aici iti poti reseta parola