Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Arheologii au descoperit o selecție de gustări pentru spectatori din perioada romană în timpul săpăturilor de la Colosseum din Roma
Articole online

Arheologii au descoperit o selecție de gustări pentru spectatori din perioada romană în timpul săpăturilor de la Colosseum din Roma

coloseum

Arheologii au descoperit o selecție de gustări pentru spectatori din perioada romană în timpul săpăturilor de la Colosseum din Roma

Construcția a început în timpul domniei împăratului Vespasian (69-79 d.Hr.) și a fost finalizată de fiul și succesorul său, Titus, în anul 80 d.Hr. Clădirea a fost folosită în principal pentru spectacole publice, inclusiv vânători de animale, execuții, punerea în scenă a unor bătălii celebre, drame bazate pe mitologia romană și, bineînțeles, concursuri de gladiatori.

După prăbușirea Imperiului Roman, Colosseumul a fost abandonat și a fost exploatat de hoții de piatră. Clădirea a fost reamenajată la sfârșitul secolului al VI-lea d.Hr. când o mică capelă a fost construită în structura amfiteatrului și mai târziu transformată în cimitir.

În secolele următoare, monumentul a fost transformat într-un complex comercial și rezidențial, a fost transformat într-un fort pentru a controla căile de acces la Palatul Lateran și la reședința papală și a devenit o „vizuină” pentru bandiți în urma declinului populației Romei de la mijlocul secolului al XIV-lea.

Din ianuarie 2021, a fost efectuat un studiu pentru a curăța aproximativ 70 de metri de canale de scurgere antice de sub structura gigantică.

Cercetătorii (compuși din arhitecți și arheologi specializați), au folosit roboți ghidați de cabluri pentru a explora sistemul complex de drenaj al arenei, dezvăluind o varietate de gustări antice vechi de 1900 de ani, consumate de spectatori.

Echipa a găsit fragmente alimentare de smochine, struguri, cireșe, mure și nuci, precum și oase de urși și pisici, probabil rămășițele unor animale folosite la vânătoare sau forțate să se lupte între ele pentru divertisment.

Arheologii au descoperit, de asemenea, 50 de monede de bronz care acoperă aproximativ 250-450 d.Hr. în perioada romană târzie, pe lângă o monedă de argint din 170-171 d.Hr. din timpul domniei împăratului Marcus Aurelius.

Registration

Aici iti poti reseta parola