Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Arheologii au descoperit o locuință romană de rang înalt în Franța
Articole online

Arheologii au descoperit o locuință romană de rang înalt în Franța

săpături

Arheologii au descoperit o locuință romană de rang înalt în Franța

În perioada romană, Reims era cunoscut sub numele de Durocortorum, fosta capitală a tribului Remi, care a devenit al doilea oraș ca mărime din Galia romană și unul dintre cele mai mari orașe din nord-vestul Romei.

La apogeul său, Durocortorum avea o populație cuprinsă între 30.000 și 50.000 de locuitori și numeroase clădiri publice, cum ar fi un amfiteatru, o arenă, complexe de băi imperiale termale, temple și un forum.

În secolul al IV-lea d.Hr., orașul a fost amenințat de invadatorii Alamanni (o confederație de triburi germanice). Fără o apărare suficientă, orașul, cunoscut în această perioadă sub numele de Metropolis Civitas Remorum, a intrat în declin și a fost jefuit de vandali în anul 406 d.Hr. și de huni în 451 d.Hr.

arheologi

Arheologii de la Institut national de recherches archéologiques préventives (INRAP) au descoperit o locuință romană de rang înalt și o secțiune a unui drum roman în timpul săpăturilor efectuate în vederea pregătirii unui nou ansamblu de locuințe pe rue de la Magdeleine, situat la 1 km de forumul roman al orașului.

Locuința datează din secolele II-III d.Hr., iar cercetătorii au găsit rămășițele unor ziduri care delimitau încăperile interioare, precum și două blocuri mari care susțineau piloni pentru a marca intrarea pe stradă.

Sub un strat de demolare, arheologii au găsit cantități mari de tencuială pictată, dintre care unele conțin inscripții care i-au determinat pe cercetători să creadă că provin dintr-o megalografie de mari dimensiuni care înfățișează figura mitologică a lui Ahile. Ahile a fost un erou al Războiului Troian, cel mai mare dintre toți războinicii greci și personajul central al Iliadei lui Homer. 

inscripție

Registration

Aici iti poti reseta parola