Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Apple impune o limită de timp de 10 minute pentru AirDrop în China, după ce protestatarii l-au folosit pentru a răspândi afișe împotriva președintelui Xi Jinping și a guvernului chinez
Articole online

Apple impune o limită de timp de 10 minute pentru AirDrop în China, după ce protestatarii l-au folosit pentru a răspândi afișe împotriva președintelui Xi Jinping și a guvernului chinez

iphone

Apple impune o limită de timp de 10 minute pentru AirDrop în China, după ce protestatarii l-au folosit pentru a răspândi afișe împotriva președintelui Xi Jinping și a guvernului chinez

AirDrop le permite utilizatorilor de dispozitive Apple să partajeze rapid imagini, fișiere, documente și videoclipuri între ei. Înainte de actualizare, utilizatorii AirDrop puteau alege să primească fișiere de la oricine, cu opțiunea de a le partaja doar cu contactele pentru o perioadă nelimitată de timp.

Dar acum, utilizatorii din China au la dispoziție doar 10 minute pentru a partaja fișiere cu persoane care nu sunt „contacte”, ceea ce înseamnă că sunt limitați în capacitatea lor de a utiliza această funcție pentru a partaja imediat informații între străini.

Apple spune că intenționează să distribuie actualizarea utilizatorilor din întreaga lume pentru a reduce răspândirea nesolicitată a fișierelor, potrivit Bloomberg. Apple nu a răspuns solicitării Insider pentru comentarii înainte de publicare.

Modificarea vine la câteva săptămâni după ce oamenii din China au folosit AirDrop pentru a partaja postere digitale care se opun lui Xi Jinping în timpul protestelor antiguvernamentale, care urmează unei serii de acțiuni conduse de guvern pentru a consolida cenzura online strictă din China.

AirDrop a fost folosit de protestatari pentru a răspândi informații în China într-un mod discret

O utilizare notabilă a AirDrop a avut loc la jumătatea lunii octombrie, când un locuitor din Shanghai care mergea cu metroul a primit o notificare AirDrop pentru a deschide o imagine de pe „iPhone-ul lui Xi Jinping”. Afișul, scris în limba chineză, spunea: „Opuneți-vă dictaturii, opuneți-vă totalitarismului, opuneți-vă autocrației”.

Aceasta nu este prima dată când protestatarii au folosit AirDrop pentru a ocoli Marele Firewall al Chinei. În 2019, protestatarii din Hong Kong au folosit AirDrop pentru a informa vizitatorii chinezi din China continentală aflați în oraș cu privire la controversatul proiect de lege privind extrădarea din această țară.

Deși Apple nu a spus de ce modificarea se aplică deocamdată doar utilizatorilor chinezi, țara reprezintă o piață importantă pentru producătorul iPhone. Cea mai mare parte a producției de dispozitive iPhone are loc în China.

De asemenea, Apple a făcut demersuri pentru a-și consolida legăturile cu China în ultimii ani. În 2016, directorul general al Apple, Tim Cook, a încheiat în mod discret un acord de 275 de milioane de dolari cu China pentru a atenua o represiune de reglementare care a afectat afacerile Apple în această țară. În cadrul acelui acord, Apple ar fi fost de acord să colaboreze cu furnizorii chinezi pentru a construi mai multe piese pentru dispozitivele Apple și să investească „multe miliarde de dolari în plus” în producția din China.

Registration

Aici iti poti reseta parola