Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Apariția Walt Disney Company
Articole online

Apariția Walt Disney Company

Disney

Apariția Walt Disney Company

Un artist talentat încă de la o vârstă fragedă, Walt Disney a făcut desene animate pentru diverse publicații și a devenit interesat de animație în timp ce lucra pentru Kansas City Film Ad Company. După ce studioul său Laugh-O-Gram Studio a dat faliment în 1923, Walt s-a mutat la Los Angeles, unde Roy se recupera de tuberculoză. În timp ce se afla acolo, a vândut în cele din urmă un scurtmetraj produs de Laugh-O-Gram, Alice’s Wonderland, și a semnat un contract pentru a mai realiza încă șase astfel de filme. Pentru a produce seria, frații și-au înființat compania și i-au convins atât pe Virginia Davis, care a jucat rolul lui Alice, cât și pe colaboratorul lor Ub Iwerks să li se alăture la Hollywood.

După succesul comediilor Alice și al unui serial bazat pe un personaj numit Oswald the Lucky Rabbit, Disney a început să lucreze la cea mai faimoasă creație a sa. Odată cu lansarea în 1928 a filmului Steamboat Willie, lumea a făcut cunoștință cu Mickey Mouse. Personajul avea să devină cel mai ușor de recunoscut desen animat din istorie.

Popularitatea scurtmetrajelor cu Mickey Mouse l-a convins pe Disney că studioul său ar putea produce un film de lungmetraj, lucru pe care a început să-l facă în 1934

Proiectul, pe care unii l-au supranumit „Nebunia lui Disney”, a depășit bugetul cu 400% și a necesitat peste 300 de animatori, artiști și asistenți, dar Albă ca Zăpada și cei șapte pitici a fost un succes răsunător atunci când a debutat chiar înainte de Crăciunul din 1937.

De atunci, Walt Disney Company a produs zeci de filme revoluționare și aclamate. A evoluat într-o companie holding pentru tot felul de proprietăți media și de divertisment, deschizând parcuri tematice în întreaga lume începând din 1955 și achiziționând zeci de companii în anii ’90 și 2000. În prezent, Disney deține și operează ABC, ESPN, Pixar, Marvel Studios și Lucasfilm.

Ceea ce a început cu o mână de animatori care produceau scurte desene animate pentru copii este astăzi una dintre cele mai emblematice companii din lume. Desenele animate și filmele de lung metraj originale Disney constituie unele dintre cele mai populare și mai durabile apariții din media americană.

Registration

Aici iti poti reseta parola