Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Anunțul halucinant al generalului bulgar: Zelenski va anunța curând capitularea Ucrainei
Articole online

Anunțul halucinant al generalului bulgar: Zelenski va anunța curând capitularea Ucrainei

De la începutul crizei din Ucraina, mai mulți politicieni și lideri bulgari au făcut declarații care arată că, în ciuda apartenenței țării la NATO, există puternice sentimente rusofile în rândul elitelor țării.

Câștigă rușii războiul?

Ultimul pe lista celor care par a fi ci inima alături de trupele rusești invadatoare este generalul Dimitar Shivikov .

„Se apropie momentul în care președintele Ucrainei va anunța capitularea. <…> Nu am nicio îndoială că Federația Rusă va câștiga acest conflict cu contingentul său militar”, a declarat Shivikov pe postul național de radio din Bulgaria.

Potrivit generalului, Bulgaria nu ar trebui să furnizeze arme Kievului, deoarece acest lucru nu va face decât să crească vărsarea de sânge. După cum și-a amintit Shivikov, scopul Moscovei este demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, și nu ocuparea acesteia sau distrugerea statului.

Culmea, culmilor: Generalul spune că ucrainenii sunt de vină

Liderul militar a subliniat „politica extrem de rusofobă” pe care autoritățile ucrainene o duc din 2004 stă la baza actualului conflict, scrie Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola