Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Antica societate secretă indiană Cei Nouă Bărbați Necunoscuți
Articole online

Antica societate secretă indiană Cei Nouă Bărbați Necunoscuți

Se crede că s-a format în urmă cu peste 2000 de ani, iar cei nouă bărbați necunoscuți din care este formată organizația sunt bănuiți că manipulează politica și societatea pentru a-și promova obiectivele personale.

Dar este o astfel de organizație secretă o realitate sau este doar o legendă?

O poveste cu origini nemaiîntâlnite…

Societatea celor nouă bărbați necunoscuți a fost formată la scurt timp după 226 î.Hr. de către împăratul Ashoka.

Nepot al legendarului împărat care a unificat subcontinentul indian, Chandragupta, Ashoka dorea mărească imperiul bunicului său.

Însă, în regiunea dintre Calcutta și Madras, Kalinganii rezistau forțelor imperiale.

Se spune că forțele superioare ale lui Ashoka au ucis peste 100.000 de războinici Kalinga și au deportat peste 150.000 de săteni din regiune.

Chiar dacă câștigase războiul, Ashoka era îngrozit de masacrul pe care l-a presupus victoria.

A jurat să renunțe la violență pentru totdeauna.

Împăratul Ashoka este cunoscut mai ales pentru convertirea sa la budism și eforturile de a răspândi pașnica religie în India, precum și în Malaya, Ceylon și Indonezia.

Eforturile sale au contribuit la pătrunderea ulterioară a budismului în China, Nepal, Tibet și Mongolia.

Ashoka era un vegetarian convins, dar nu i-a obligat pe alții să-i urmeze exemplul.

Era și incredibil de tolerant față de alte secte religioase.

Însă, a interzis consumul de alcool.

A renunțat la ideea de a încerca să integreze în imperiu a rebelilor, declarând că singura cucerire adevărată a fost câștigarea inimilor oamenilor prin respectarea legilor datoriei și pietății, deoarece el dorea ca toate creaturile vii să se bucure de securitate, pace și fericire și să fie libere să trăiască după bunul plac.

Împăratul a fost atât de dedicat aceastei misiuni încât a încercat să-i împiedice pe semenii săi să-și folosească inteligența pentru a face rău, în special prin război.

Sarcina de a colecta, păstra și dezvolta toate cunoștințele era prea mare pentru ca un împărat să o facă singur, nu în ultimul rând datorită celorlalte îndatoriri care presupuneau conducerea unui imperiu.

Cele mai strălucite minți

Așa că Ashoka a convocat nouă dintre cele mai strălucite minți din India la acea vreme.

Din motive de securitate, identitatea acestor bărbați nu a fost niciodată făcută publică.

Împreună, aceste genii au format o societate secretă care a ajuns să fie cunoscută sub numele de Cei Nouă Bărbați Necunoscuți.

Ce au studiat cei nouă bărbați necunoscuți?

Organizația a acumulat toate cunoștințele științifice disponibile, de la științe naturale și psihologie până la compoziția materiei. Temându-se că dacă oamenilor obișnuiți li s-ar oferi aceste cunoștințe le-ar folosi pentru a se distruge reciproc, doar Cei Nouă Bărbați au primit voie să studieze și să dezvolte teorii științifice și tehnologice.

Pentru a îndeplini mai bine această sarcină imensă, fiecare dintre cei nouă a fost însărcinat cu o carte specifică pe care urma să o actualizeze, să o revizuiască și, în cele din urmă, să perfecționeze cunoștințele din ea.

Când unul dintre cei nouă nu mai putea să-și îndeplinească misiunea – fie din dorința de a se retrage, fie nu-i mai permitea sănătatea sau murea – sarcina era transmisă unui succesor ales. Numărul membrilor din societate era întotdeauna de nouă.

Astfel, societatea celor nouă bărbați necunoscuți ar dăinui de peste 2000 de ani.

Speculațiile despre conținutul fiecăreia dintre cele nouă cărți diferă foarte mult.

Talbot Mundy, un scriitor englez, a publicat în 1923 o carte intitulată „Cei nouă bărbați necunoscuți”, care conține o listă cu cele nouă cărți.

Această listă a devenit general acceptată:

Propaganda: Prima carte, a tratat tehnici de propagandă și război psihologic. „Cea mai periculoasă dintre toate științele este aceea de a modela opinia maselor, deoarece ar permite oricui să guverneze întreaga lume”, potrivit lui Mundy.

Fiziologia: Cea de-a doua carte este despre fiziologie și explică cum să ucizi o persoană prin simpla atingere a acesteia, cunoscută sub numele de „atingerea morții”, pur și simplu prin inversarea unui impuls nervos.

Se spune că arta marțială a judo-ului este rezultatul „scurgerilor” din a doua carte.

Microbiologia: Al treilea volum s-a axat pe microbiologie și biotehnologie.

Alchimia: Al patrulea a tratat alchimia și transformarea metalelor. Potrivit unei alte legende, în perioadele de secetă severă, templele și organizațiile de ajutor religios au primit cantități mari de aur din „o sursă secretă”.

Comunicarea: A cincea carte conținea un studiu al tuturor mijloacelor de comunicare, terestre și extraterestre. Cei nouă bărbați necunoscuți erau conștienți de prezența extraterestră.

Gravitația: Cea de-a șasea carte s-a axat pe secretele gravitației

Cosmogonia: A șaptea conține date despre cosmogonie și materiile universului.

Lumina: A opta s-a ocupat de lumină, inclusiv viteza și modul de utilizare a acesteia ca armă.

Sociologia: A noua și ultima carte a inclus reguli pentru evoluția societăților și mijloacele de prevestire a declinului acestora.

Realiate sau mit?

Dar au fost reali cei nouă bărbați necunoscuți? Este foarte posibil ca Ashoka să fi cerut la nouă bărbați cu identitate necunoscută să adune cunoștințe științifice, în special în ceea ce privește aplicarea lor în război.

Era o perioadă foarte frământată și se știe că alți împărați au comandat studii similare.

Este posibil ca acești bărbați să fi explorat tacticile și antrenamentele de luptă ale diferitelor imperii, fabricarea armelor, antrenarea cailor și elefanților și poate chiar utilizarea prafului de pușcă.

Însă, pentru mulți societatea este doar o legendă.

Registration

Aici iti poti reseta parola