Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > America a fost neajutorată împotriva torpilei japoneze Long Lance
Articole online

America a fost neajutorată împotriva torpilei japoneze Long Lance

Când navele de război ale US Navy au început să explodeze în toiul nopții, America și-a dat seama că are o problemă.

În bătălia de la Tassafaronga din noaptea de 30 noiembrie 1942, forța de distrugătoare „Tokyo Express” a Marinei Imperiale a scufundat unul și a deteriorat grav trei crucișătoare grele ale marinei SUA, japonezii pierzând doar un distrugător.

Japonia a pierdut în cele din urmă Guadalcanal pentru că radarul american, experiența echipajului și tactica s-au îmbunătățit. În timpul acțiunilor din jurul celei de-a doua bătălii navale de la Guadalcanal din noiembrie 1942, Japonia a pierdut două corăbii și alte nave.

 

Long Lance a fost o armă devastatoare, dar numai la un moment dat și într-un set unic de condiții: radar american primitiv, echipaje americane neexperimentate care se confruntau cu marinari japonezi bine pregătiți, tactici slabe ale SUA în contrast cu expertiză de luptă japoneză.

Dar mai important a fost faptul că Long Lance a fost ultima gâfâială a unui mod de război, care era pe moarte. Super-torpile lansate de nave de suprafață ar fi fost decisive în bătălia din Jutland din 1916, dar până în 1942 avioanele și portavioanele erau cele care conduceau ostilitățile.

 

Sursa AICI

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola