Evenimentul Istoric > Articole online > Amenințarea lui Trump i-a speriat pe indieni. Noutăți de pe frontul de luptă cu Coronavirus
Articole online

Amenințarea lui Trump i-a speriat pe indieni. Noutăți de pe frontul de luptă cu Coronavirus

Ca urmare, India a anunţat marţi ridicarea parţială a interdicţiei impuse la exportul de hidroxiclorochină, un tratament antimalarie potenţial promiţător în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

India, un mare producător de medicamente, anunţase sâmbătă că, pentru a-şi asigura necesarul naţional, interzice exportul de hidroxiclorochină, un derivat al clorchinei prescrise de mai multe decenii împotriva paludismului.

Marţi, Ministerul de Externe a anunţat, potrivit Agerpres, că New Delhi autorizează din nou exporturile de hidroxiclorochină şi de paracetamol, „în cantitate adecvată către toate ţările noastre vecine care depind de capacităţile noastre de producţie”.

Frica păzește via

„Vom furniza, de asemenea, aceste medicamente esenţiale anumitor state afectate în mod deosebit de pandemie”, a adăugat Anurag Srivastava, purtător de cuvânt al diplomaţiei indiene, într-un comunicat.

Revenirea asupra interdicţiei survine în urma discuţiei telefonice din weekend în care preşedintele american Donald Trump a făcut presiuni asupra prim-ministrului indina Narendra Modi să autorizeze exportul acestui tratament.

„Dacă nu-l autorizează la export (…) pot să existe represalii, de ce n-ar exista?”, a declarat luni Trump de la Casa Albă.

Guvernul de la New Delhi a fost criticat şi de ţări ca Australia, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Brazilia pentru această politică de exclusivitate naţională, a scris cotidianul Times of India.

Luni seară, India a ridicat şi restricţiile la exportul a 14 medicamente – inclusiv antibiotice – şi vitamine, restricţii ce provocaseră temeri legate de penurii la nivel global.

Registration

Aici iti poti reseta parola