Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Amenințarea cumplită din presa iraniană. Harta țintelor pe care le vor lovi rachetele Teheranului
Articole online

Amenințarea cumplită din presa iraniană. Harta țintelor pe care le vor lovi rachetele Teheranului

Harta țintelor pe care Iranul le va lovi cu rachete ca răzbunare

Pe hartă sunt marcate zeci de ținte, unele aflate pe teritoriul libanez și în orașele palestiniene din Cisiordania.
Harta, publicată pe prima pagină a ziarului Teheran Times, a fost însoțită de un amplu articol intitulat „La prima mișcare greșită!”
„O intensificare a amenințărilor militare israeliene împotriva Iranului pare să sugereze că regimul sionist a uitat că Iranul este pregătit să lovească de oriunde”, scrie ziarul, adăugând că „nu trebuie să reamintească regimului ilegitim din Israel ce capacități de apărare are Iranul”.
Articolul se încheiecu o amenințare a liderului suprem iranian Ali Khamenei din 2013, care avertizează că Iranul va „distruge Tel Aviv și Haifa” dacă Israelul „greșește” și efectuează o lovitură militară.

Iranienii vor lovi inclusiv orașele palestiniene?

În ciuda faptului că amenințarea este îndreptată împotriva statului Israel, puncte roșii pe hartă au fost plasate peste o linie reprezentând granița cu Libanul și pe orașele Jenin și Nablus.
Ramallah și Hebron par, de asemenea, să fie pe lista de ținte a Republicii Islamice.
Republica Islamică va trage, de asemenea, rachete către o mulțime de zone pustii din deșertul Negev, dacă va decide să lovească Israelul. Nu este clar de ce ar face acest lucru.
Totuși, harta evită Fâșia Gaza, concentrând ace roșii de-a lungul granițelor enclavei de coastă.
Nu ar fi prima dată când așa-numita „Axă a Rezistenței” (un nume folosit de Iran și forțele care-i sunt asociate pentru alianța lor) lovește orașele și orașele palestiniene din Cisiordania.
În timpul operațiunii Guardian of the Walls din mai, o rachetă trasă din Gaza de Hamas a căzut în apropierea orașului palestinian Azzun din Cisiordania. Hamas a susținut la acea vreme că racheta era îndreptată spre orașul israelian Modi’in, situat la aproximativ 30 de kilometri sud de Azzun.
În timpul Operațiunii Protective Edge din 2014, au fost lansate mai multe rachete spre Cisiordania, o rachetă a lovit lângă Hebron și alta lângă Betleem.
Amenințarea vine în timp ce Israelul și SUA fac pregătiri pentru o opțiune militară în cazul în care negocierile de la Viena pentru a revenirea la acordul nuclear JCPOA eșuează. Un exercițiu masiv al Aviației israeliene este planificat pentru anul viitor, notează Jerusalem Post.

Registration

Aici iti poti reseta parola