Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ambasadoarea care și-a pus amantul să-i ucidă soțul a încasat-o rău
Articole online

Ambasadoarea care și-a pus amantul să-i ucidă soțul a încasat-o rău

Locuia la Brasilia şi îşi petrecea vacanţa de Crăciun la Rio de Janeiro împreună cu soţia, Françoise de Souza Oliveira, şi fiica lor, când a fost semnalată dispariţia lui.

La câteva zile după Crăciun, resturile carbonizate ale diplomatului au fost descoperite într-o maşină incendiată sub un pod din Nova Iguacu, în apropierea capitalei statului.

Ancheta, bazată pe numeroase indicii, printre care urme de sânge pe o canapea şi imagini de pe camerele de supraveghere, a condus la punerea sub acuzare a lui Sergio Gomes Moreira Filho, poliţist şi amant al soţiei ambasadorului.

Soţia ambasadorului Greciei în Brazilia, Kyriakos Amiridis, pe care a pus să fie asasinat în 2016 de amantul ei, un

Poliţistul – amant a mărturisit crima și a fost la 22 de ani de închisoare, potrivit sentinței anunțată duminică.

Soția victimei a fost condamnată la 31 de ani de închisoare.

„Crima a fost minuţios concepută şi premeditate” de Françoise de Souza Oliveira, a declarat judecătoarea Anna Christina da Silveira Fernandes în pronunţarea sentinţei.

„Potrivit mărturiilor strânse, acuzata a planificat şi a conceput (asasinatul), fiind creierul acestui complot macabre”, a adăugat judecătoarea, potrivit Agerpres.

Un al treilea inculpat a compărut la proces în faţa tribunalului penal din Nova: Eduardo Moreira Tedeschi de Melo, o rudă a poliţistului, condamnat la un an de închisoare pentru că a ajutat la ascunderea corpului diplomatului.

Acuzata, care „pretindea să i se spună ambasadoare, a pătat numele statului brazilian şi a făcut de ruşine poporul cu comportamentul său, având în vedere repercusiunile internaţionale negative ale faptelor”, a adăugat judecătoarea.

Françoise de Souza Oliveira şi Kyriakos Amiridis s-au căsătorit în 2004, în perioada în care diplomatul era consul la Rio de Janeiro.

Registration

Aici iti poti reseta parola