Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ambasadoarea care și-a pus amantul să-i ucidă soțul a încasat-o rău
Articole online

Ambasadoarea care și-a pus amantul să-i ucidă soțul a încasat-o rău

Ambasadorul Greciei în Brazilia, Kyriakos Amidis, avea 59 de când a fost asasinat, în 2016.

Locuia la Brasilia şi îşi petrecea vacanţa de Crăciun la Rio de Janeiro împreună cu soţia, Françoise de Souza Oliveira, şi fiica lor, când a fost semnalată dispariţia lui.

La câteva zile după Crăciun, resturile carbonizate ale diplomatului au fost descoperite într-o maşină incendiată sub un pod din Nova Iguacu, în apropierea capitalei statului.

Ancheta, bazată pe numeroase indicii, printre care urme de sânge pe o canapea şi imagini de pe camerele de supraveghere, a condus la punerea sub acuzare a lui Sergio Gomes Moreira Filho, poliţist şi amant al soţiei ambasadorului.

Soţia ambasadorului Greciei în Brazilia, Kyriakos Amiridis, pe care a pus să fie asasinat în 2016 de amantul ei, un

Poliţistul – amant a mărturisit crima și a fost la 22 de ani de închisoare, potrivit sentinței anunțată duminică.

Soția victimei a fost condamnată la 31 de ani de închisoare.

„Crima a fost minuţios concepută şi premeditate” de Françoise de Souza Oliveira, a declarat judecătoarea Anna Christina da Silveira Fernandes în pronunţarea sentinţei.

„Potrivit mărturiilor strânse, acuzata a planificat şi a conceput (asasinatul), fiind creierul acestui complot macabre”, a adăugat judecătoarea, potrivit Agerpres.

Un al treilea inculpat a compărut la proces în faţa tribunalului penal din Nova: Eduardo Moreira Tedeschi de Melo, o rudă a poliţistului, condamnat la un an de închisoare pentru că a ajutat la ascunderea corpului diplomatului.

Acuzata, care „pretindea să i se spună ambasadoare, a pătat numele statului brazilian şi a făcut de ruşine poporul cu comportamentul său, având în vedere repercusiunile internaţionale negative ale faptelor”, a adăugat judecătoarea.

Françoise de Souza Oliveira şi Kyriakos Amiridis s-au căsătorit în 2004, în perioada în care diplomatul era consul la Rio de Janeiro.

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA