Evenimentul Istoric > Articole online > Ambasadoarea care-și bătea servitoarea a încasat-o
Articole online

Ambasadoarea care-și bătea servitoarea a încasat-o

Unii lucrează însă în condiţii dificile, chiar periculoase. Cazurile de maltratare fizică sau psihologică împotriva acestora sunt numeroase.

Ambasadoarea Filipinelor în Brazilia a fost demisă după ce şi-a bătut luni de zile una dintre menajere în locuinţa ei oficială din Brasilia, relatează marţi Agerpres.

Marichu Mauro a fost rechemată la Manila la sfârşitul anului trecut după ce postul de televiziune brazilian GloboNews a difuzat imagini surprinse de camerele de supraveghere de-a lungul unei perioade de opt luni, arătând diversele abuzuri pe care le-a comis asupra angajatei ei, care este tot filipineză.

Diplomata a fost demisă din Ministerul de Externe, a anunţat luni preşedintele Rodrigo Duterte la televiziune.

„Există reguli care trebuie urmate. Dacă nu te supui, îţi asumi un risc. Dacă lucrurile merg prost, nu îmi vei lipsi”, a avertizat şeful statului filipinez.

Marichu Mauro, care nu a răspuns solicitărilor AFP de a acorda un interviu, îşi va pierde drepturile de pensie şi nu va mai putea revendica niciodată un loc de muncă în serviciul public.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere, între martie şi octombrie 2020, au fost folosite în sprijinul unei plângeri depuse la guvernul filipinez împotriva diplomatei, care a fost numită ambasadoare în Brazilia în 2018.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola