Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Aliații Rusiei ies la atac! Acuzații halucinante la adresa Occidentului
Articole online

Aliații Rusiei ies la atac! Acuzații halucinante la adresa Occidentului

Aliații Rusiei par să trăiască într-o realitate paralelă. E drept, Statele Unite au păcatelew lor, dar de aici și până la a pune toată răspunderea pentru războiul din Ucraina pe umerii Administrației de la Washington e cale lungă.

China: „Temerile Rusiei sunt întemeiate”

Reprezentantul Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin , a vorbit despre invazia armatei ruse în Ucraina și despre sancțiunile adoptate de Occident împotriva Rusiei în termeni cel puțin părtinitori.

Wenbin a subliniat că țara sa respectă suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor statelor lumii. Totodată, a îndemnat să se țină cont de contextul istoric al situației cu Ucraina. El a reamintit, de asemenea, acțiunile și declarațiile oficialilor ucraineni de rang înalt, care ar putea fi privite ca o amenințare la adresa securității populației ruse.

În discursul său, reprezentantul Ministerului chinez de Externe a remarcat că susţine pacea şi respectă principiile stabilite în Carta Alianţei Nord-Atlantice.

China condamnă impunerea de sancțiuni împotriva sistemului bancar al Federației Ruse, sancțiuni care, potrivit reprezentantului Republicii Populare Chihneze, ar fi contrare dreptului internațional.

Ministerul chinez de Externe a reamintit, de asemenea, expansiunea occidentală care amenință interesele legitime ale Rusiei.

„Să nu uităm că blocul NATO este cel care urmează o politică de expansiune, apropiindu-se de granițele Federației Ruse, așa că temerile Rusiei sunt destul de justificate”, a spus Wenbin, citat de Pravda.

Ayatollahul Khamenei arată SUA cu degetul

 

La rândul său, liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, susține că ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina este o consecință a acțiunilor SUA.

„Astăzi, afacerile Ucrainei sunt, de asemenea, legate de această politică a Statelor Unite. Statele Unite au adus Ucraina în acest punct”, a declarat șeful spiritual al Iranului.
Ali Khamenei a reamintit ingerințele SUA în afacerile interne ale Ucrainei, scrie Pravda.

Putrin pare să se bucure, de altfel, de sprijin chiar și în Amereica latină, unde țări precum Venezuele, Cuba și chiar Mexic sau Nicaragua au simpatie pentru orice politică anti-americană.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola