Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Al treilea război mondial pare inevitabil! Avertismentele înfricoșătoare ale șefului statelor majore ale SUA
Articole online

Al treilea război mondial pare inevitabil! Avertismentele înfricoșătoare ale șefului statelor majore ale SUA

SUA vizează nu numai Rusia, ci și China

„Ne confruntăm, chiar acum, cu două puteri globale: China și Rusia, fiecare cu capacități militare semnificative. Ambele intenționează să schimbe ordinea actuală bazată pe reguli.”

„Lumea în care trăim are potențialul de a avea un conflict internațional semnificativ între marile puteri. Iar acest potențial crește, nu scade.”

El le-a reamintit absolvenților de la West Point că invadarea Ucrainei de către Rusia a fost o lecție și că „agresiunea lăsată fără răspuns nu face decât să încurajeze agresorul”.

O schimbare fundamentală în caracterul războiului

„Chiar acum, chiar în acest moment, are loc o schimbare fundamentală în însuși caracterul războiului”, a afirmat, de asemenea, președintele șefilor de stat major ai SUA, generalul Mark Milley, în alocuțiunea sa de pe 21 mai.

„Maturitatea atinsă de diversele tehnologii care fie există astăzi, fie se află în stadii avansate de dezvoltare, face ca atunci când sunt combinate să fie capabile să schimbe caracterul războiului”, a spus Milley.

„Veți lupta cu tancuri robotizate, nave și avioane”, a adăugat el. „Am asistat la o revoluție a letalității și a munițiilor de precizie. Ceea ce a fost cândva avantajul exclusiv al armatei SUA este acum disponibil pentru majoritatea statelor care au bani și voința de a le achiziționa.”

Potrivit lui Milley, mama tuturor tehnologiilor este inteligența artificială, care are ca rezultat „cea mai profundă schimbare vreodată în istoria omenirii”.

Teribilul „Pericol Galben”

În ultimii ani, Partidul Comunist Chinez a identificat în mod repetat inteligența artificială drept una dintre prioritățile de top pentru dezvoltarea națională. A fost una dintre industriile cheie prezentate în foaia de parcurs industrială a Chinei, cunoscută sub numele de „Made in China 2025”. Doi ani mai târziu, Beijingul a lansat „Dezvoltarea Inteligenței Artificiale de Noua Generație”, care stabilește obiective strategice până în 2020, 2025 și 2030.

Potrivit unui raport al Serviciului de Cercetare al Congresului publicat în aprilie, Beijingul dezvoltă diferite tipuri de vehicule militare autonome (aeriene, terestre, maritime și submarine) dotate cu inteligență artificială.

„China urmărește în mod activ tehnologii de roi, care ar putea fi folosite pentru a copleși interceptori de apărare antirachetă ai adversarilor”, a adăugat raportul. Inteligența roiului înseamnă ca mașinile pot să comunice și să lucreze împreună pentru a atinge un anumit obiectiv.

La rândul său, Milley a subliniat că regimul comunist chinez are o „politică externă revizionistă”, iar acum se laudă cu o „armata capabilă în creștere”.

Detaliile privind capacitățile militare în creștere ale Chinei au fost dezvăluite de către Biroul Directorului de Informații Naționale în raportul său anual de evaluare a amenințărilor lansat în martie. Un domeniu care stârnește mare îngrijorare în SUA este construcția în curs de către China a sute de noi silozuri pentru de rachete balistice intercontinentale.

O altă preocupare se concentrează în jurul eforturilor Chinei de a dezvolta capacități spațiale pentru a „eroda avantajul informațional al armatei americane”. Raportul afirmă că regimul comunist „folosește noi arme antisateliți distructive și nedistructive, terestre și spațiale”.

Totodată se așteaptă ca Beijingul să-și mărească numărul navelor de luptă la 420 până în 2025, chiar dacă regimul comunist se mândrește deja cu cea mai mare marina din lume. Noua generație de rachete mobile din China, printre care și rachete hipersonice, este concepută astfel încât să depășească apărarea antirachetă a SUA, scrie The Epoch Times.

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola