Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Adâncurile oceanelor ascund adevărate comori. Cât aur au descoperit cercetătorii pe fundul oceanelor
Articole online

Adâncurile oceanelor ascund adevărate comori. Cât aur au descoperit cercetătorii pe fundul oceanelor

O comoară sub apă

Aurul din apă este atât de diluat, încât există doar un gram de aur pentru fiecare 100 milioane de tone de apă. Însă, există pe fundul oceanului aur nedizolvat, care este ascuns în pietre care trebuie exploatate. Cu toate acestea, tehnologia nu a mers atât de departe încât să existe o posibilitate practică de a exploata aurul.

Începând cu descoperirea lui Sonstadt, mulți oameni au încercat să extragă aur din apa oceanelor, fie că era vorba despre cercetări, fie că își doreau câștiguri personale. Cu toate acestea, nimeni nu a fost suficient de încrezător încât să investească timp și finanțe în aceste căutări. Potrivit furnizorilor de lingouri de aur, chinezii sunt singurii care au dezvoltat instrumente prin care să fie făcută o exploatare subacvatică.

Acest proces presupune prelevarea de probe și detectarea urmelor de aur, înainte de a calcula procesul de excavare. Există și alte elemente care trebuie luate în calcul pentru a ajunge la cantitatea de aur dorită. Pentru a măsura cantitatea de aur, există două tehnici prin care acest lucru poate fi realizat: spectrometria și spectroscopia. Diferite studii au prezentat rezultate variate, însă pe baza rapoartelor, oceanul ar ascunde 20 de milioane de tone de aur. S-a mai spus și că această cantitate de aur de pe fundul oceanului este suficientă pentru a oferi fiecărei persoane din lume nouă kilograme.

Șansa din viitor

Însă, exploatarea aurului nu este un lucru ușor. Una dintre opțiuni este utilizarea vehiculelor acționate de la distanță care ar face exploatarea efectivă, însă problema este că acestea ar putea prelua doar o anumită cantitate de aur, operațiunea necesitând foarte mult timp.

De asemenea, există propuneri de a scote rocile la suprafață, folosind un fel de centură, acestea fiind exploatate pe uscat. Există o mulțime de experimente și eforturi făcute din partea diferitelor grupuri care încearcă să exploateze aurul oceanic, iar pe măsură ce tehnologia avansează, va crește această posibilitate.

Registration

Aici iti poti reseta parola