Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Actorul Mark Hamill din ‘Războiul Stelelor’ ajută la donarea de drone pentru a apăra cerul Ucrainei împotriva ‘imperiului răului’
Articole online

Actorul Mark Hamill din ‘Războiul Stelelor’ ajută la donarea de drone pentru a apăra cerul Ucrainei împotriva ‘imperiului răului’

Star Wars

Actorul Mark Hamill din ‘Războiul Stelelor’ ajută la donarea de drone pentru a apăra cerul Ucrainei împotriva ‘imperiului răului’

În calitate de ambasador celebru pentru strângerea de fonduri în cadrul inițiativei ucrainene United24, Hamill a pledat pentru ca dronele de supraveghere să fie trimise pe linia frontului din Ucraina pentru a îmbunătăți supravegherea și cartografierea regiunii invadate.

„Foarte simplu: Ucraina are nevoie de drone. Ele definesc rezultatele războiului, le protejează pământul, oamenii, monitorizează granița, sunt ochi pe cer”, a declarat Hamill gazdei Joe Mathieu în interviul radiofonic.

Printre ceilalți ambasadori ai programului „Armata de drone” se numără Barbra Streisand, Liev Schreiber, Imagine Dragons și directorul de creație al Balenciaga, Demna, potrivit Deadline.

Pe site-ul său de internet, programul „Armata de drone” al United24 face apel la donații de fonduri și drone tactice fără pilot echipate cu camere de luat vederi „pentru a face armata ucraineană mai puternică și pentru a salva mii de vieți ale apărătorilor”.

„Am fost cu adevărat șocat pentru că îmi dau aceste actualizări de cel puțin două sau trei ori pe săptămână despre ce se întâmplă și mi-au spus că au primit peste 500 de drone de când am început acest lucru”, a declarat Hamill pentru Mathieu.

Nu este clar dacă Hamill a donat fonduri personale pentru această inițiativă sau dacă cele 500 de drone provin din fondurile pe care le-a strâns în calitate de ambasador.

Hamill și-a manifestat sprijinul pentru Ucraina de luni de zile, împărtășind meme-uri cu tema „Star Wars” și participând la interviuri despre efortul de război, făcând paralele între lupta dintre Alianța Rebelilor și Imperiul Galactic din „Star Wars” și invazia rusă în curs de desfășurare în țara est-europeană.

„Știu cu siguranță că ucrainenii au nevoie de drone pentru a-și proteja pământul, libertatea și valorile întregii lumi democratice”, a declarat Hamill, potrivit Deadline, într-o declarație de luna trecută. „Chiar acum este cel mai bun moment pentru ca toată lumea să se unească și să ajute Ucraina să se ridice în acest război cu imperiul răului.”

Reprezentanții programului „Armata de drone” și Hamill nu au răspuns imediat la solicitările Insider pentru comentarii.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola