Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Acoliții lui Hitler au fost supuși testelor IQ. Rezultatele au fost șocante
Articole online

Acoliții lui Hitler au fost supuși testelor IQ. Rezultatele au fost șocante

Tipare de caracter

Pentru a înțelege ce determină o persoană să reacționeze în acest fel, a existat o presiune pentru a efectua examinări psihologice asupra acestor lideri. Crimele lor de război au pus în discuție natura omului. Psihiatrul Kelley și psihologul Gilbert au efectuat diferite teste, cu ajutorul unei serii de interviuri.

În ansamblu, ambii medici au ajuns la concluzii similare cu privire la cei douăzeci și unu de bărbați, care erau în cea mai mare parte sănătoși, dar predispuși la defecte de caracter. Dr. Kelly: „Personalități puternice, dominante, agresive, egocentrice. Lipsa lor de conștiință nu este rară. Poate fi găsită în multe birouri care decid soarta națiunilor.” Dr. Gilbert: „Insensibilitate emoțională, agresivitate, lipsa milei, prezentată ca o amabilitate. Toți erau sociopați.”

Cu toate că au fost descoperite defecte de caracter comune, aceștia erau foarte diferiți unul de celălalt. După ce le-au fost descoperite personalitățile, a continuat evaluarea inteligenței, efectuând teste de IQ fiecărui lider nazist. Toți au demonstrat că IQ-urile erau peste medie, unii dintre ei având scoruri foarte mari. Media celor 21 de lideri a fost de 128, fiind peste IQ-ul mediu al unei persoane.

Pionii lui Hitler

Cele mai mari punctaje au fost descoperite la trei dintre cei care făceau parte din cercul lui Hitler. Hermann Göring, al doilea comandant al lui Hitler. Era un om extrem de carismatic, care avea o mare influență asupra celor din jur. Chiar și în închisoare, el a influențat prizonierii și gardienii, până când l-au mutat într-o celulă mai departe de ceilalți. S-a sinucis cu două ore înainte de a fi spânzurat. A înghițit o pastilă de cianură, rămânând încă un mister persoana care i-a procurat-o. La testul IQ a obținut un scor de 138.

Arthur Seyss-Inquart a fost cancelar al Olandei pentru Partidul Nazist. El a condus deportarea și uciderea a zeci de mii de evrei, acțiunile sale conducând la condamnarea sa pentru crime împotriva umanității. A fost executat în 1946. Înainte de asta, scorul testului său IQ a fost de 141.

Cel care a avut cel mai mare punctaj a fost Hjalmar Schacht și anume 143, însă povestea sa este total diferită de a celorlalți. El a fost Ministrul Economiei și un jucător cheie în expansiunea economică a Germaniei. În 1939, a intrat într-un conflict cu Hitler și Göring, nefiind de acord cu politicile lor, devenind critic la adresa regimului nazist. Acest conflict combinat cu legăturile sale cu cei care au atentat la viața lui Hitler, au dus la arestarea și deportarea lui într-un lagăr de concentrare, unde a stat ani de zile. Furios din cauza arestării sale și a procesului de la Nürnberg, a avut parte de o apărare puternică, ajungând să fie achitat.

Registration

Aici iti poti reseta parola