Apărut pentru prima oară în februarie 1969, personajul Rahan, conceput de legendarul scenarist de benzi desenate Roger Lecureux, a înflăcărat mințile a milioane de copii și adolescenți, într-o perioadă în care benzile desenate erau câștigătoare (încă) în competiția cu pe atunci puținele desene animate și seriale de la cinematograf și televiziune.
Andre Cheret a avut o chemare spre desen încă din copilărie, la 15 ani fiind deja plătit pentru ilustrațiile publicate în diverse reviste. Înainte de Rahan, el a mai contribuit la nașterea unui erou de succes în primele două decenii de după Război, Bob Mallard, pilotul care lupta împotriva nazismului.
Transformarea Vaillant în Pif l-a prins pe Cheret în redacție, așa că Rahan își face debutul chiar în primul număr al Pif.
Inspirat ca desen din Tarzan, Rahan este plasat în preistorie, dar părul lung și blond, colierul din colți aminteau de moda hippie. Și acțiunea, centrată pe libertate și ajutorul dat ”celor care merg ridicați”, cum îi numea Rahan pe oameni, par să fi fost și ele inspirate din ideologia de stânga care punea stăpânire pe tinerii intelectuali francezi.
Rahan a depășit granițele revistei, devenind și nume de revistă, dar ea era concepută pe sistemul ”almanah”, având în proporție de 75% povești deja apărute în PIF și unul-două episoade inedite.
În 1987, Rahan a devenit și serial de desene animate pentru o televiziune franceză, dar apariția a fost scurtă.
Anul trecut, când Rahan a împlinit 50 de ani, a fost scoasă o colecție completă a episoadelor, în 26 de volume.