A îmbătrânit și frumoasa planetei care nu se trezea fără 10.000 de dolari pe zi

 

A acordat un interviu pentru "Vogue", publicat în octombrie 1990, în care a rostit o frază ce avea să devină celebră: "Nici nu ne trezim dimineaţa pentru mai puţin de 10.000 de dolari pe zi".

Retragerea

În anul 1998, după nenumărate apariţii publicitare inclusiv pe panouri gigant în centrul Times Square din Manhattan, un turneu în Australia alături de Claudia Schiffer, prezentări pentru colecţii semnate de celebri creatori de modă, Linda Evangelista îşi anunţă retragerea din lumea modellingului. Se stabileşte pe Coasta de Azur, unde îşi petrece următorii doi ani.

Manechinul canadian revine în lumina blitzurilor în 2001 şi pozează pentru prima pagină a numărului din septembrie a publicaţiei „Vogue”. În ciuda pauzei de aproape trei ani, Linda îşi păstrează farmecul inegalabil în faţa obectivului, fiind numită „Maria Callas a modellingului” de către fotograful Rocco Laspata.

La Casa Albă

În 2006, a devenit primul model care a apărut de două ori într-un an pe coperta „Vogue”. Memorabile au rămas şi prezenţa sa la Festivalul de Film de la Cannes, din mai 2008, când a participat la o sesiune foto pe covorul roşu alături de modelul indian Aishwarya Rai Bachchan.

A fost invitată la Dineul corespondenţilor de la Casa Albă, din 2014.

În 2011, a apărut într-un pictorial în ”W magazine”, unde a jucat rolul unei soţii care s-a bucurat de o viaţă dublă ca supererou. În octombrie 2014, Linda a participat la versiunea australiană a show-ului „Next Top Model”, la Sydney, ca membru al juriului. Cu o lună în urmă, ea a apărut la un dineu de gală cu ocazia aniversării a 50 de ani de apariţie a revistei italiene ”Vogue”, care s-a desfăşurat în cadrul Săptămânii Modei de la Milano.

O fotografie inedită cu Linda, realizată în 1991, a fost aleasă pentru coperta cărţii aniversare „Vogue 100: A Century of Style”, publicată în 2016.

A apărut în şapte filme documentar: „Models – a Film” (1991), „Pret-a-Porter” (1994), „Unzipped” (1995), „Catwalk” (1995), „Mademoiselle C” (2013), „Mode als Religion” (2013) şi „George Michael Freedom” (2017).

 

Sursa: Agerpres