A îmbătrânit și frumoasa planetei care nu se trezea fără 10.000 de dolari pe zi

 

A acordat un interviu pentru "Vogue", publicat în octombrie 1990, în care a rostit o frază ce avea să devină celebră: "Nici nu ne trezim dimineaţa pentru mai puţin de 10.000 de dolari pe zi".

Cu Lagerfeld

Din 1985, începe să lucreze cu Karl Lagerfeld, designer principal al casei de modă Chanel. În 1987, filmează o serie de materiale promoţionale pentru Gianni Versace.

Colaborările cu case de modă celebre se succed fără întrerupere, câteva exemple în acest sens fiind Valentino, Ralph Loren, Oscar de la Renta, Alberta Ferretti, Calvin Klein etc. A fost, însă, şi imaginea unor companii ce nu activează în domeniul fashion, precum Visa, American Express ori Pizza Hut.

În 1986, l-a întâlnit pe fotograful Steven Meisel, cu care a lucrat o lungă perioadă de timp.

Stilul Linda

În 1988, Linda Evangelista a realizat un pictorial în care apărea cu părul tuns scurt, coafură realizată de francezul Julien d’Ys.

Fotografiile au avut un succes ieşit din comun, un an mai târziu acest stil fiind adoptat de alte vedete de talie internaţională, precum Demi Moore şi Susan Sullivan.

La începutul anilor 1990, celebritatea Lindei era comparabilă cu cea a fotomodelelor Christy Turlington şi Naomi Campbell, cele trei alcătuind ceea ce presa numea „Trinitatea”.

A rămas celebră coperta ediţiei din ianuarie 1990 a publicaţiei British Vogue, în care „Trinităţii” i s-au adăugat Cindy Crawford şi Tatjana Patitz.

În mai 1990, Evangelista a fost inclusă în topul celor mai frumoşi 50 de oameni din lume, întocmit de revista „People”, arată people.com.