Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > A avut Adolf Hitler o aventură cu nepoata sa, Geli Raubal?
Articole online

A avut Adolf Hitler o aventură cu nepoata sa, Geli Raubal?

Hitler

A avut Adolf Hitler o aventură cu nepoata sa, Geli Raubal?

La 19 septembrie 1931, o femeie pe nume Geli Raubal a fost găsită moartă în München, Germania.

Ea a fost descoperită în dormitorul ei, într-o baltă de sânge, cu o rană prin împușcare în piept, pistolul care a provocat-o zăcând pe jos lângă ea.

Pentru cei care caută momentul în care Adolf Hitler a devenit rău, acesta a fost momentul. Moartea nepoatei sale, care se presupune că a fost provocată de propriile mâini, l-a zguduit până în măduva oaselor. La procesele de la Nürnberg, Hermann Goring a comentat acest moment crucial din viața Führerului.

„Moartea lui Geli a avut un efect atât de devastator asupra lui Hitler”, a comentat Hermann Goring la procesele de la Nürnberg. „A schimbat relația sa cu toți ceilalți oameni”.

Deși Adolf Hitler a fost, fără îndoială, un lider vicios și inuman, se pare că a avut o slăbiciune în viață: nepoata sa vitregă, Geli Raubal. În ultimii ani din viața ei, Geli a devenit lumea lui Hitler, obsesia lui și, potențial, prizoniera lui.

În 1925, când Geli avea doar 17 ani, Adolf Hitler a invitat-o pe mama ei, Angela, să devină menajera casei sale. Când a sosit, și-a adus cu ea cele două fiice, Geli și Elfriede.

Hitler a fost imediat cucerit de Geli, care a fost descrisă ca fiind de o „frumusețe neobișnuită”. Din momentul în care a sosit, nu a mai scăpat-o din ochi.

Natura reală a relației dintre Geli Raubal și Adolf Hitler rămâne un mister

Poveștile care i-au înconjurat pe cei doi au sugerat o poveste de dragoste interzisă, întâlniri sexuale scandaloase și o aventură plină de gelozie. Deși poveștile ar fi putut fi doar atât, nu există nicio îndoială că fiecare dintre ele a avut o anumită aparență de adevăr.

Nu se putea nega faptul că, cel puțin, Hitler era îndrăgostit de nepoata sa vitregă. Și, de asemenea, există foarte puține îndoieli că ea i-a răspuns cel puțin parțial la afecțiune.

După doi ani de discuții, Hitler i-a cerut Angelei să se mute în casa sa mai mare, vila Berghof din Berchtesgaden. Pe Geli, însă, a rugat-o să rămână în urmă. Dacă dorea, i-a spus el, putea să rămână cu el în apartamentul său din München.

Povestea spune că Geli a fost de acord, deși există sceptici care cred că nu a avut de ales. Adevărul este că ea a rămas. În următorii patru ani, ea și Hitler vor fi singuri în apartamentul din München.

În ceea ce privește relația lor tumultoasă, și această poveste este mai mult sau mai puțin adevărată. Mulți dintre cei care i-au cunoscut pe cei doi susțin că în jurul lor exista un aer constant de gelozie. Hitler era gelos pe frumusețea lui Geli și pe numeroșii bărbați cu care flirta, iar Geli era geloasă pe Eva Braun, un tânăr model angajat de fotograful lui Hitler, despre care credea că îl lingușește pe unchiul ei.

Această gelozie a fost cea care, în opinia multora, l-a determinat pe Hitler să devină excesiv de posesiv cu Geli

În timp ce locuiau sub același acoperiș, el i-a controlat viața socială, dictându-i cu cine se putea vedea și când și împiedicând-o să se înscrie la școala de muzică din Viena. Când a aflat că se întâlnea cu șoferul lui, a mustrat-o și a dispus concedierea bărbatului.

Posesia și controlul pe care Hitler îl exercita asupra ei au determinat-o în cele din urmă pe Geli Raubal să se sinucidă, în apartamentul lui Hitler din München, cu pistolul acestuia. 

Deși a murit în locuința cancelarului german, nu a existat nicio anchetă cu privire la aparenta sinucidere a lui Geli Raubal. În ciuda faptului că rana prin împușcare nu se potrivea cu o autoprovocare, nu s-a efectuat nici o autopsie.

La aflarea veștii despre moartea iubitei nepoate a lui Hitler, au început să apară zvonuri. Unii susțineau că avea nasul spart, alții că era însărcinată. Faptul că nu a existat un raport oficial privind moartea a făcut mai mult să alimenteze zvonurile decât să le stingă.

Și apoi a fost Hitler însuși.

Aparent plecat din oraș în momentul morții lui Geli, Hitler a fost anunțat de moartea acesteia a doua zi. Potrivit liderului nazist Rudolph Hess, care a dat vestea, Hitler a intrat într-o depresie profundă. A rămas practic „în comă” zile întregi, vorbind despre faptul că își va pune capăt zilelor. 

Când a ieșit în cele din urmă din ceață, Adolf Hitler era, după toate aparențele, o persoană diferită. Deși nu fusese niciodată amabil, era, dacă nu cumva, mai crud, chiar și cu propria familie.

Mama lui Geli Raubal a plecat din slujba lui Hitler, iar mulți dintre membrii familiei lui Hitler nu mai vorbeau cu el. 

Registration

Aici iti poti reseta parola