Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > A apărut un George Soros conservator. Dezertează din rândurile miliardarilor și i se alătură lui Trump
Articole online

A apărut un George Soros conservator. Dezertează din rândurile miliardarilor și i se alătură lui Trump

Thiel se dedică susținerii lui Trump

Potrivit rapoartelor publicate de Bloomberg și NYT, Thiel părăsește consiliul lui Meta pentru a se putea concentra pe sprijinirea candidaților politici care susțin agenda președintelui Donald Trump la alegerile din noiembrie, pe care Thiel le consideră „esențiale pentru schimbarea direcției țării”. Ambele informații citează surse apropiate de Thiel.
Miardarul nu vrea ca activitățile sale politice să fie o „distragere a atenției” de la munca sa la Facebook, a adăugt una dintre surse.

„El crede că Partidul Republican poate avansa agenda lui Trump și vrea să facă tot ce poate pentru a susține asta”, a declșarat sursa.

„Accentul său se va concentra pe sprijinirea lui Blake Masters, JD Vance și alții care susțin agenda lui Trump”, referindu-se la candidații republicani la Senatul SUA. „A vrut să evite să distragă atenția pentru Facebook”.

Ca atare, Thiel se poziționează în mod clar ca adveresarul conservator al celui mai mare sponsor al democraților, George Soros, scrie zerohedge.com.

Thiel este membru al consiliului de administrație al Facebook din 2005, la un an după ce CEO-ul Mark Zuckerberg a creat compania în camera sa de cămin de la Harvard. Thiel’s Founders Fund și-a cumpărat pachetul de 10% din Facebook pentru doar 500.000 USD, una dintre cele mai performante investiții de capital de risc din istoria industriei.

Odată cu plecarea lui, consiliul lui Meta își pierde ultima voce conservatoare.

 

Relația cu Mark Zuckerberg pare și acum extrem de bună

Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Meta, l-a lăudat pe Thiel pentru că „credea în noi când puțini alții au crezut”.
„Peter a fost un membru valoros al consiliului nostru de administrație și sunt profund recunoscător pentru tot ceea ce a făcut pentru compania noastră – de la faptul că a crezut în noi când puțini alții ar fi crezut, până la a-mi preda atâtea lecții despre afaceri, economie și lume. Peter este cu adevărat un gânditor original, căruia îi puteți pune în față cele mai grele probleme și puteți obține sugestii unice. A făcut parte din consiliul nostru de administrație timp de aproape două decenii și am știut întotdeauna că la un moment dat își va dedica timpul altor interese. Sunt recunoscător că a făcut parte din consiliul nostru de administrație atâta timp cât a făcut-o și îi doresc tot ce este mai bun în obiectivele pe care le urmărește.”

Thiel a spus în comunicatul de presă că a fost „un privilegiu” să lucreze cu Zuckerberg, pe care l-a numit „unul dintre marii antreprenori ai timpului nostru”.

„A fost un privilegiu să lucrez cu unul dintre marii antreprenori ai timpului nostru. Inteligența, energia și conștiința lui Mark Zuckerberg sunt extraordinare. Talentele sale îi vor fi de folos lui Meta în timp ce el conduce compania într-o nouă eră.”

Așa cum a subliniat un utilizator Twitter la începutul acestei luni, o altă companie susținută de Thiel’s Founders Fund a demonstrat capacitatea de a pirata WhatsApp’s Meta, un serviciu de mesagerie SMS criptat. Dar nimic nu sugerează că acest lucru a avut vreo legătură cu decizia lui Thiel de a părăsi consiliul, scrie zerohedge.com.

Registration

Aici iti poti reseta parola