Evenimentul Istoric > Articole online > 83 de morminte faraonice au fost descoperite în Egipt
Articole online

83 de morminte faraonice au fost descoperite în Egipt

O misiune arheologică egipteană afiliată Ministerului egiptean pentru Antichităţi a descoperit 83 de morminte faraonice în delta din guvernoratul Dakahlia, a anunţat ministerul, citat de eg24.news.

”Mormintele descoperite în zona Om al-Khilgan din Dakahlia datează din 4.000 î.Hr., (perioadă) cunoscută drept civilizaţia Egiptului de Jos”, a declarat Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi din Egipt. El a adăugat că mormintele care au formă ovală conţineau mobilier funerar şi sarcofage din lut.

Waziri a subliniat că această descoperirea este ”semnificativă din punct de vedere istoric deoarece indică faptul că această regiune a fost foarte populară, iar situl include totodată sarcofage rare din lut”.

Se estimează că şi alte morminte vor fi descoperite în aceeaşi zonă, a precizat Waziri.

Printre obiectele funerare găsite se numără vase mici din lut de diferite forme şi câteva scoici, a spus Ayman Ashmawy, director în cadrul Ministerului pentru Antichităţi.

În morminte au fost descoperite de asemenea unelte pentru machiaj, în special vase pentru culoarea folosită la conturarea ochilor, dar şi bijuterii, a adăugat Ashmawy, scrie eg24.news.

Egiptul a înregistrat numeroase descoperiri arheologice importante în 2019, realizate în diferite regiuni ale ţării, precum morminte faraonice, statui, sarcofage şi mumii. 

Registration

Aici iti poti reseta parola