Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 7 noiembrie 1861: Bătălia de la Belmont, Missouri
Articole online

7 noiembrie 1861: Bătălia de la Belmont, Missouri

Belmont

7 noiembrie 1861: Bătălia de la Belmont, Missouri

Această confruntare făcea parte din planul lui Grant de a captura fortăreața confederată de la Columbus, Kentucky, chiar peste râu de Belmont, alungând mai întâi garnizoana confederată de la Belmont. Generalul Leonidas Polk, comandantul confederat de la Columbus, pusese aproximativ 1.000 de oameni în jurul Belmont pentru a proteja ambele maluri ale râului. În seara zilei de 6 noiembrie, Grant a trimis 3.000 de soldați pe râul Mississippi din Cairo, Illinois. Aceștia au debarcat la începutul zilei de 7 noiembrie, la doar cinci kilometri mai sus de Belmont, și au pornit la atac. Auzind zgomotul produs de bătălie, Polk a trimis alte 2.500 de trupe peste râu pentru a oferi ajutor rebelilor asediați. Yankeii au pus în derută întăririle sosite și le-au împrăștiat de-a lungul râului. În acel moment, trupele Uniunii au început să-și sărbătorească victoria și să jefuiască tabăra confederată.

Grant a ordonat ca o mică forță a Uniunii sub comanda generalului Charles Smith să avanseze din Paducah, Kentucky, care se afla la nord-est, pentru a face diversiune și a-l împiedica pe Polk să mai trimită întăriri la Belmont. Grant spera ca Polk să creadă că avansul lui Smith era atacul principal și că Belmont era o diversiune. Polk nu a crezut asta și a trimis întăriri suplimentare la Belmont. Cinci regimente confederate au sosit în timp ce Grant le ordona oamenilor săi să se întoarcă la bărci. Grant însuși a scăpat la limită de capturare, dar a reușit să își readucă cea mai mare parte a forțelor înapoi pe râu. Yankeii s-au retras spre Cairo.

Grant a pierdut 120 de oameni și 487 de răniți sau capturați, în timp ce confederații au pierdut 105 morți și 536 de răniți sau capturați. Deși nu a câștigat teren, Grant a demonstrat că, spre deosebire de mulți alți generali ai Uniunii, era dispus să organizeze o campanie folosind resursele pe care le avea la îndemână, mai degrabă decât să ceară întăriri. Această trăsătură i-a fost de folos lui Grant în timpul războiului și, în cele din urmă, l-a adus în fruntea armatei Uniunii.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola