Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 31 iulie 1715: Un uragan scufundă navele spaniole cu comori
Articole online

31 iulie 1715: Un uragan scufundă navele spaniole cu comori

harta

31 iulie 1715: Un uragan scufundă navele spaniole cu comori

Din 1701, Spania a trimis flote în emisfera vestică pentru a aduce înapoi resurse naturale, inclusiv aur și argint. Aceste grupuri de nave erau puternic fortificate împotriva piraților, dar nu se putea face mare lucru pentru a le proteja de vremea rea.

La 24 iulie, 10 nave spaniole și o navă franceză au părăsit Havana, Cuba, în drum spre Europa, transportând tone de monede de aur și argint, în valoare de aproximativ 14 milioane de pesos. Navele spaniole au rămas foarte aproape de coasta Floridei, așa cum era obiceiul, în timp ce nava franceză, Grifon, s-a aventurat mai departe de țărm. O săptămână mai târziu, în timp ce navele se aflau între Cape Canaveral și Fort Pierce, în Florida de astăzi, vântul s-a întețit dramatic.

Uraganul a avansat rapid și, una câte una, navele au naufragiat. Nuestra Senora de la Regla s-a scufundat, trimițând 200 de oameni și 120 de tone de monede într-un mormânt acvatic. Santa Cristo de San Ramon s-a scufundat cu 120 de marinari la bord. În total, între 700 și 1.000 de persoane și-au pierdut viața în aceste naufragii. Între timp, nava Grifon a reușit să treacă peste furtună; majoritatea echipajului său a supraviețuit.

În lunile următoare, oficialii spanioli din Havana au trimis nave pentru a salva comoara. Aproximativ 80% au fost recuperate până în aprilie 1716, dar restul a rămas pierdut până în anii 1960.

Registration

Aici iti poti reseta parola