Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 31 august 1997: Prințesa Diana moare într-un accident de mașină
Articole online

31 august 1997: Prințesa Diana moare într-un accident de mașină

Prințesa Diana

31 august 1997: Prințesa Diana moare într-un accident de mașină

Prințesa Diana a fost una dintre cele mai populare figuri publice din lume. Moartea ei a fost întâmpinată cu o imensă revărsare de durere. Persoanele în doliu au început să viziteze imediat Palatul Kensington, lăsând buchete de flori la casa în care prințesa, cunoscută și sub numele de Lady Di, nu se va mai întoarce niciodată. Grămezile de flori au ajuns la aproximativ 10 metri de poarta palatului.

Diana și Dodi – care se aflau în vacanță pe Riviera Franceză – au sosit la Paris mai devreme în ziua precedentă. Au plecat de la Ritz Paris imediat după miezul nopții, cu intenția de a merge la apartamentul lui Dodi de pe strada Arsène Houssaye. De îndată ce au plecat de la hotel, un roi de paparazzi pe motociclete a început să le urmărească agresiv mașina. Aproximativ trei minute mai târziu, șoferul a pierdut controlul și s-a izbit de un stâlp la intrarea în tunelul Pont de l’Alma.

Dodi și șoferul au fost declarați morți la fața locului. Diana a fost transportată la spitalul Pitié-Salpêtrière și declarată moartă la ora 6:00. (Un al patrulea pasager, Trevor Rees-Jones, garda de corp a Dianei, a fost grav rănit, dar a supraviețuit). Fostul soț al Dianei, Prințul Charles, precum și surorile ei și alți membri ai Familiei Regale, au sosit la Paris în acea dimineață. Trupul neînsuflețit al Dianei a fost apoi dus înapoi la Londra.

La fel ca în mare parte din viața ei, moartea ei a fost o senzație mediatică în toată regula și subiectul multor teorii ale conspirației. La început, paparazzi care urmăreau mașina au fost învinuiți pentru accident, dar mai târziu s-a dovedit că șoferul se afla sub influența alcoolului și a medicamentelor prescrise. O anchetă oficială a concluzionat că paparazzi nu au provocat coliziunea.

Înmormântarea Dianei la Londra, pe 6 septembrie, a fost urmărită de peste 2 miliarde de oameni. I-au supraviețuit cei doi fii ai săi, prințul William, care avea 15 ani la momentul respectiv, și prințul Harry, care avea 12 ani.

Registration

Aici iti poti reseta parola