Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > 21 de avioane de război chineze, inclusiv mai multe avioane de vânătoare, au trecut prin zona de apărare aeriană a Taiwanului în ziua vizitei lui Pelosi
Articole online

21 de avioane de război chineze, inclusiv mai multe avioane de vânătoare, au trecut prin zona de apărare aeriană a Taiwanului în ziua vizitei lui Pelosi

avioane

21 de avioane de război chineze, inclusiv mai multe avioane de vânătoare, au trecut prin zona de apărare aeriană a Taiwanului în ziua vizitei lui Pelosi

Avioanele Forțelor Aeriene ale Armatei Populare de Eliberare – care includeau zece dintre cele mai noi avioane de luptă J-16, opt avioane de luptă J-11, un avion de avertizare timpurie și control aerian KJ-500, un avion de război electronic Y-9 și un avion de transport Y-8 – au intrat în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului.

Shenyang J-16 este un avion de luptă avansat din a patra generație bazat pe avionul de luptă rusesc Sukhoi-30. Aparatul de vânătoare cu două avioane și un set tandem transportă un tun de 30 mm, 12 rachete aer-aer, rachete și bombe ghidate prin satelit, precum și rachete anti-navă și anti-radiație. Un analist militar cu sediul în China a declarat anterior pentru South China Morning Post că avionul a fost „cu siguranță dezvoltat în primul rând pentru atacuri asupra Taiwanului”.

Avionul a zburat prin colțul sud-vestic al ADIZ, potrivit hărților cu traiectoria de zbor postate pe Twitter de Ministerul Apărării din Taiwan. Luni, patru J-16 au zburat de-a lungul liniei care desparte strâmtoarea Taiwan. Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că avioanele de patrulare au primit sarcina de a răspunde, au fost emise avertismente radio și sistemele de apărare aeriană și antirachetă au monitorizat situația.

Intrarea avioanelor de război în ADIZ a avut loc în aceeași zi în care Pelosi a efectuat o vizită istorică în Taiwan

Pelosi este oficialul american de cel mai înalt rang care a vizitat insula democratică autonomă în ultimii 25 de ani.

Înaintea vizitei sale, China, care pretinde de mult timp că Taiwanul este o parte inseparabilă a teritoriului chinez, a avertizat în mod repetat că va întreprinde o formă de acțiune militară dacă ea va vizita insula, afirmând că Armata Populară de Eliberare „nu va sta cu mâinile în sân”.
După sosirea ei, marți seara târziu, China a anunțat că APL va desfășura „operațiuni militare țintite” în jurul insulei ca răspuns. Armata chineză va organiza exerciții cu muniție reală în șase zone din jurul Taiwanului între 4 și 7 august, potrivit agenției de știri de stat Xinhua și publicației de stat Global Times.

Presa chineză a indicat că exercițiile, care au început marți seară, nu vor implica doar exerciții aeriene și maritime, ci și trageri cu rachete convenționale și artilerie cu rază lungă de acțiune.

Registration

Aici iti poti reseta parola