Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 20 septembrie 1777: Masacrul de la Paoli
Articole online

20 septembrie 1777: Masacrul de la Paoli

masacru

20 septembrie 1777: Masacrul de la Paoli

Nevoit să piardă elementul surpriză, Grey a ordonat trupelor sale să își golească muschetele și să folosească doar baionetele sau săbiile pentru a-i ataca pe americanii adormiți la adăpostul întunericului.

Cu ajutorul unui spion loialist care le-a furnizat o parolă secretă și i-a condus la tabără, generalul Grey și britanicii au lansat atacul de succes asupra soldaților din regimentul din Pennsylvania, înjunghiindu-i până la moarte în timp ce dormeau. De asemenea, s-a afirmat că soldații britanici nu au luat prizonieri în timpul atacului, înjunghiindu-i sau dându-le foc celor care au încercat să se predea. Înainte de a se termina, aproape 200 de americani au fost uciși sau răniți. Masacrul de la Paoli a devenit un strigăt de mobilizare a americanilor împotriva atrocităților britanice pentru tot restul Războiului de Independență.

Mai puțin de doi ani mai târziu, Wayne a devenit cunoscut sub numele de „Anthony cel Nebun” pentru curajul său de a conduce un asalt impresionant al patrioților asupra fortificațiilor britanice de pe faleză de la Stony Point, pe râul Hudson, la 12 mile de West Point. La fel ca și în cazul atacului lui Grey la Paoli, oamenii lui Wayne au folosit doar baionetele în cele 30 de minute de atac nocturn, care s-a soldat cu 94 de morți și 472 de soldați britanici capturați.

Registration

Aici iti poti reseta parola