Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie. Mărturia asistentei lui George W. Bush
Articole online

20 de ani de la atentatele din 11 septembrie. Mărturia asistentei lui George W. Bush

Evacuarea urgentă a personalului

Am fost asistentul președintelui pentru management și administrație. George W. Bush era plecat la acea dată în Sarasota, Florida. În dimineața de 11 septembrie, m-am deplasat spre sala de mese pentru a lua micul dejun. Acolo, a venit un coleg și ne-a povestit despre avionul care s-a prăbușit în World Trade Center din New York. La acea dată, nu știam și de cel de-al doilea avion.

La câteva minute după ce s-a prăbușit și cel de-al doilea avion, am fost îndrumat de Serviciul Secret să scot personalul din birourile lor. La scurt timp, agenții au ordonat tuturor să părăsească clădirea, trimițând personalul spre aripa de vest.

Evacuarea a fost un răspuns la apelul urgent pe care l-a primit Serviciul Secret de la controlul traficului aerian de pe Aeroportul Național: „Se apropie o aeronavă spre noi” și „Ceea ce îți spun, prietene, este că dacă ai oameni, mai bine îi scoți de acolo. Și vreau să spun, acum, la naiba. ”

Câteva clipe mai târziu, s-a prăbușit avionul American Airlines 77 în Pentagon. Vicepreședintele fusese evacuat din biroul său și dus în centrul de operațiuni de urgență al președintelui, numit și „Buncărul”. Un agent a spus mai târziu: „Aveam 56 de secunde să-l mutăm”.

Tehnicianul în comunicații a transmis lista personalului rămas la Centrul de Operațiuni CIA. Ofițerii de serviciu de acolo au numit-o „Lista moartă”. Din fericire, descrierea lor a fost în cele din urmă greșită.

Un nou capitol

Am părăsit Casa Albă și m-am alăturat angajaților de peste drum din Parcul Lafayette. Am căutat instinctiv să găsesc un loc mai sigur și m-am gândit la biroul DaimlerChrysler de pe strada H. Soțul meu, Tim McBride, fost asistent al președintelui George H.W. Bush, a fost director de afaceri guvernamentale pentru DaimlerChrysler în biroul său din Washington.

În cele din urmă, mai mult de 70 de angajați ai Casei Albe de la birouri au lucrat de la DaimlerChrysler pe 11 septembrie. I-am cerut unuia dintre primii ajunși să se așeze la recepție și să înregistreze numele tuturor, numărul de contact și să trimită prin fax lista respectivă la Camera de Situație a Casei Albe, notificându-i cine se afla în această locație.

Cu groază și durere, am urmărit știrile despre avionul deturnat care a coborât într-un câmp din Pennsylvania. În jurul orei 17:00 am primit vestea că personalul trebuie să se întoarcă la Casa Albă. Revenind la Casa Albă pentru a-mi lua mașina, am mers prin Parcul Lafayette. Țara era acum în război și toată lumea știa că este începutul unui nou capitol din istoria națiunii noastre.

Registration

Aici iti poti reseta parola