Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Povestea din spatele dansului legendar al Prințesei Diana cu John Travolta, la Casa Albă
Articole online

Povestea din spatele dansului legendar al Prințesei Diana cu John Travolta, la Casa Albă

Prințesa Diana a vizitat Statele Unite la începutul lui noiembrie 1985 împreună cu soțul său, Prințul Charles.Cuplul princiar a fost găzduit la Casa Albă, unde, în cinstea lor, a fost organizat un dineu de gală pe 9 noiembrie.

Cuplul princiar a fost găzduit la Casa Albă, unde, în cinstea lor, a fost organizat un dineu de gală pe 9 noiembrie.

===Prințesa Diana dansează împreună cu Ronald Reagan===

Prințesa de 24 de ani a fost fotografiată în timp ce dansa cu John Travolta pe muzica filmului său din 1977, Saturday Night Fever, în Entrance Hall.

Imaginile cu cei doi „plutind în jurul camerei” au făcut înconjurul lumii, iar rochia prințesei a ajuns să fie cunoscută sub denumirea de „rochia Travolta”, scrie site-ul RareHistoricalPhotos.

Perechea a dansat pe mai multe dintre marile hituri ale lui Travolta din Saturday Night Fever și You’re The One That I Want din filmul Grease, până când o altă vedetă de la Hollywood, Tom Selleck, a intervenit pentru un vals cu Diana.

===Prințesa Diana și Tom Selleck===

Printre participanții la dineu au figurat nume celebre din diverse domenii, printre care Tom Selleck, Estée Lauder, Mihail Barîșnikov sau soprana Leontyne Price.

Unele invitații au fost trimise de Diana însăși, printre beneficiarii lor fiind Travolta însuși, Clint Eastwoood sau Neil Diamond.

=== Prințesa Diana dansează cu Clint Eastwood, iar Tom Selleck cu Nancy Reagan===

S-a aflat mai târziu că, deși dansul Dianei cu Travolta a devenit emblematic, prințesa ochise pe altcineva pentru un dans amețitor.

Când Nancy Reagan a mers la John Travolta să-i spună că prințesa ar fi încântată să danseze cu el, acesta lucru nu era chiar adevărat.

Ceea ce vedeta din Pulp Fiction nu știa era că totul fusese aranjat de soții Reagan pentru o lovitură de presă și că, în realitate, Diana spera că altcineva o va invita la dans în seara aceea.

Potrivit lui Paul Burrel, fostul majordom al Dianei, prințesa venise la dineu cu speranța de a dansa cu marele balerin rus Mihail Barîșnikov.

Diana și-a dorit de mică să devină balerină, însă profesorii de balet i-au spus că este prea înaltă. Barîșnikov era idolul ei.

Acest lucru nu a împiedicat-o pe Diana să se bucure de momentele cu Travolta.

Actorul avea să descrie dansurile sale cu Diana drept „unul dintre momentele cele mai importante ale vieții mele” și „cel mai bun moment din anii 1980.

„La miezul nopții, trebuia să o ating pe umăr și să-i spun: «Doriți să dansați?». S-a întors, și-a înclinat capul cu acel gest atât de caracteristic ei, și am început să dansăm pentru 15 minute”, își amintea Travolta în 2007.

„Nu voi uita niciodată. Sunt atât de onorat că am putut trăi așa ceva și știu cu siguranță că a fost momentul ei favorit din vizita în Statele Unite. Așa că am simțit că i-am înfrumusețat viața, și ea mi-a înfrumusețat mie viața, și îmi pare tare rău că nu mai este cu noi.”

Registration

Aici iti poti reseta parola