Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 2 septembrie 1944: Aviatorul George H.W. Bush și escadrila sa au fost atacați
Articole online

2 septembrie 1944: Aviatorul George H.W. Bush și escadrila sa au fost atacați

Bush

2 septembrie 1944: Aviatorul George H.W. Bush și escadrila sa au fost atacați

Potrivit înregistrărilor Marinei, escadrila lui Bush efectua o misiune de bombardament asupra unei instalații japoneze de pe insula Chi Chi Jima din Pacific, când s-a confruntat cu un puternic foc antiaerian. Motorul avionului lui Bush a fost incendiat, însă Bush a reușit să elibereze bombele și să se întoarcă spre portavionul San Jacinto înainte de a se arunca cu parașuta deasupra apei. Alți doi membri ai echipajului au pierit în urma atacului. După ce a plutit pe o plută timp de patru ore, echipajul unui submarin l-a luat din apă pe Bush, care era teafăr, dar epuizat.

Curajul său în acțiune i-a adus o Cruce Distinsă pentru Zbor. În luna iunie a anului precedent, Bush a avut parte de o experiență similară, când a fost nevoit să aterizeze forțat pe apă după un bombardament; un echipaj de distrugător american l-a salvat din mare. După experiența sa chinuitoare de lângă Chi Chi Jima, Bush s-a întors pe San Jacinto și a continuat să piloteze bombardiere torpiloare în mai multe misiuni de succes.

Pe parcursul anului 1944, în timp ce escadrila sa a suferit o rată de pierderi de 300% în rândul piloților săi, Bush, neînfricat, a câștigat trei medalii aeronautice, precum și o mențiune prezidențială de unitate. În total, Bush a zburat în 58 de misiuni de luptă în timpul războiului.

În decembrie 1944, Bush a fost repartizat la baza navală Norfolk din Norfolk, Virginia, unde a fost însărcinat cu pregătirea noilor piloți. A primit o eliberare onorabilă din Marina Militară în septembrie 1945, după capitularea Japoniei.

Bush a murit în 2018, la vârsta de 94 de ani.

Registration

Aici iti poti reseta parola