Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > NASA face un pas important în problema OZN-urilor. Echipa desemnată să înțeleagă fenomenele inexplicabile
Caleidoscop

NASA face un pas important în problema OZN-urilor. Echipa desemnată să înțeleagă fenomenele inexplicabile

ozn

NASA a anunțat că a înființat o echipă independentă pentru a cerceta informațiile deținute până în acest moment despre OZN-uri

Luna trecută, Congresul Statelor Unite a redeschis audierile publice dedicate OZN-urilor. Audierea a avut loc la 11 luni după un raport ce a documentat peste 140 de cazuri de „fenomene aeriene neidentificate” (UAP), aşa cum le numesc oficialii guvernamentali americani şi pe care piloţii din armata Statelor Unite le-au observat începând din anul 2004.

Analiştii din serviciile de apărare şi de informaţii care au realizat acea analiză nu au făcut nicio descoperire majoră în ceea ce priveşte originile celor 144 de fenomene studiate, cu excepţia unuia dintre ele, ce a fost atribuit unui mare balon meteorologic care s-a dezumflat.

Astfel, noua echipa desemnată va trebui să cerceteze documentele disponibile public în acest moment, și să încerce să ofere o explicație în cazul „observărilor inexplicabile”.

Șeful misiunii științifice al NASA, Thomas Zurbuchen, a recunoscut cum comunitatea științifică tradițională ar putea vedea NASA ca „un fel de vânzări” prin aventurarea în acest subiect controversat.

„Convingerea noastră puternică este că cea mai mare provocare a acestor fenomene este că reprezintă un domeniu sărac în date.”

Primul pas în încercarea de a explica observările misterioase

Studiul va începe în această toamnă și va dura nouă luni, costând nu mai mult de 100.000 de dolari. Studiul va fi complet transparent, fără date militare clasificate utilizate.

NASA a spus că echipa va fi condusă de astrofizicianul David Spergel, președintele Fundației Simons pentru promovarea cercetării științifice. Într-o conferință de presă, Spergel a spus că singura noțiune preconcepută care intră în studiu este că UAP-urile vor avea probabil mai multe explicații.

„Trebuie să abordăm toate aceste întrebări cu un sentiment de umilință”, a spus Spergel. „Mi-am petrecut cea mai mare parte a carierei ca cosmolog. Vă pot spune că nu știm ce reprezintă 95% din univers. Deci sunt lucruri pe care nu le înțelegem”, potrivit The Guardian.

Registration

Aici iti poti reseta parola