Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > 16 iunie – Adevărata dată a morții lui Eminescu și graba suspectă cu care a fost băgat în mormânt
Articole online

16 iunie – Adevărata dată a morții lui Eminescu și graba suspectă cu care a fost băgat în mormânt

În schimb avem această imagine doar printr-o mască mortuară, din care răzbate chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit şi răstignit pe Golgota Neamului Românesc.

Se împlinesc azi 131 de ani de la moartea determinată de factori externi a lui Mihai Eminescu, respectiv otrăvirea cu mercur până la colapsul organismului, după cum a demonstrat indubitabil medicul neuropatolog Ovidiu Vuia, în studiile sale.

Deşi au trecut atâţia ani, în care specialiştii au putut consulta temeinic toate datele corecte ale biografiei gânditorului naţional, atât data sa de naştere – cea reală, 20 decembrie 1849, după cum o consemnează chiar tatăl său, căminarul Gheorghe, în Psaltirea familiei -, cât şi cea a morţii – în acest caz, 16 iunie 1889 -, sunt colportate falsificat în spaţiul public.

Într-o vineri dimineața

Motivul, în ce priveşte data morţii, este acoperirea de către urmaşii celor care l-au prigonit a grabei suspecte cu care a fost înmormântat Mihai Eminescu, la doar o zi după moartea sa, pe 17 iunie.

Aşa, mintea bietului român, moleşită cu avalanşe de informaţii false, nu mai reacţionează când vede că pe 15, chipurile, ar fi murit, şi pe 17 a fost îngropat. Par trei zile, aşa cum cere tradiţia şi cum este normal: 15, 16 şi 17.

Dar nu sunt! Eminescu, după cum o spun înaintaşii noştri şi colegii lui, gazetarii vremii, a fost descoperit mort pe 16 iunie dimineaţa. Într-o vineri.

Prietenii şi contemporanii săi l-au pomenit după moartea sa întotdeauna la 16 iunie.

Pagini: 1 2 3 4

Registration

Aici iti poti reseta parola