Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Zona euro, în cădere liberă. 19 țări înregistrează un dezastru pentru a treia lună consecutiv
Articole online

Zona euro, în cădere liberă. 19 țări înregistrează un dezastru pentru a treia lună consecutiv

Modul în care guvernele europene au înțeles să gestioneze pandemia de coronavirus a declanșat procese economice greu de ținuit sub control. Acum situația se dovedește mult mai gravă decât estimau tehnocrații.

Inflația rămâne la niveluri record

Inflația din zona euro a atins niveluri record. E o lovitură puternică dată planului Băncii Centrale Europene (BCE) de a redresa Uniunea după pandemie.
Prețurile de consum au crescut cu 5,1% față de ianuarie 2021. Datele despre inflație din Germania și Franța au alimentat temerile privind o schimbare brutală de politică din partea BCE, în timp ce analiștii și-au actualizat prognoza pentru inflația din zona euro pentru ianuarie.
Strategii Rainer Guntermann și Hauke ​​Siemssen au avertizat: „Viziunea Băncii Centrale Europene asupra unei inflații mai persistente va fi crucială. Băncii Centrale Europene ar trebui să-i fie din ce în ce mai greu să-și justifice abordarea „transparentă”, iar Lagarde, după toate probabilitățile, va trebui să răspundă la câteva întrebări dificile, prin urmare, riscul pentru o ieșire accelerată a BCE este în creștere.

Acțiunile cresc

Acțiunile financiare au crescut cu 1,1 la sută, îndreptându-se spre cea mai bună săptămână din aproape trei luni, având în vedere perspectivele introducerii unor rate ale dobânzii mai mari

Acțiunile tehnologice au crescut cu 1,0 la sută, iar Alphabet a înregistrat venituri trimestriale record.
Grupul britanic de supermarketuri online Ocado a fost cel mai performant, câștigând 7,3 la sută . Grupul suedez de tehnologie industrială Hexagon a câștigat cu 3,3%, după ce a depășit așteptările pieței cu câștiguri trimestriale record. Furnizorul german de cipuri Siltronic a adăugat 2,0%, după ce a înregistrat venituri trimestriale mai mari cu 17% și aanunțatcă se așteaptă ca cererea de semiconductori să crească.
Swedbank a scăzut cu 4,1% după ce a înregistrat un profit operațional în al patrulea trimestru, care a fost ușor mai mic decât se aștepta.

A treia bancă cotată din Elveția, Julius Baer, ​​a avut cea mai slabă performanță pe indice, scăzând cu aproximativ 5% până la cel mai scăzut nivel din două luni, deoarece analiștii au semnalat o nerespectare a costurilor după publicarea veniturilor companiei, scrie Daily Express.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola