Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Zelenski, atac dur împotriva lui Berlusconi: „Nu a avut niciodată bombele în casă”
Articole online

Zelenski, atac dur împotriva lui Berlusconi: „Nu a avut niciodată bombele în casă”

Meloni

Continuă la distanță polemicile dintre Silvio Berlusconi și Volodimir Zelenski. Și, de data aceasta, președintele ucrainean îi dă lovitura liderului Forza Italia.

Zelenski, atac dur împotriva lui Berlusconi: „Nu a avut niciodată bombele în casă”

„Eu cred că nu a fost niciodată bombardată casa lui Berlusconi, tancurile nu au ajuns niciodată în grădina lui”, a declarat Zelenski.

Zelenski nu se sfiește de întrebările jurnaliștilor despre Il Cavaliere și o face chiar în ziua în care premierul Giorgia Meloni îl vizitează la Kiev, este emoționat și reiterează apropierea Italiei de poporul ucrainean. Dar ceea ce nu le convine multora, în Forza Italia, este reacția premierului italian: apărarea sa la adresa lui Berlusconi este percepută ca fiind nu foarte explicită. Nepotrivită, după o replică care sună deosebit de nepoliticos pentru referirea făcută de Zelenski: „Diferiți lideri au dreptul de a gândi, adevărata problemă este abordarea societății italiene, care i-a dat mandat acelui lider”, remarcă președintele ucrainean.

Inutilă, probabil, în acel moment invitația de „a veni să vadă cu ochii săi dâra de sânge”, care străbate țara de un an. Un atac care pare să cântărească și asupra misiunii italiene la Kiev, amintind cuvintele lui Berlusconi despre Putin și președintele ucrainean. Cel mai recent atac datează din 12 februarie, când Berlusconi nu a ascuns că, în calitate de prim-ministru, nu s-ar fi întâlnit cu Zelenski (cum a făcut-o, în schimb, Meloni) și că în orice caz „era suficient să înceteze să atace cele două republici autonome din Donbas, iar conflictul nu ar fi început”. O abordare deja dezvăluită parlamentarilor săi – și difuzată într-un audio furat cu puțin timp înainte de formarea Guvernului Meloni, în octombrie -, pentru a susține că Rusia lui Putin „nu a vrut război”, dar Ucraina „și-a triplat atacurile în Donbas”. Și tot așa până a recunoscut că „a reluat puțin relațiile cu prietenul său țar, autor al unei scrisori „foarte dulci” trimise lui Berlusconi de ultima sa zi de naștere, împreună cu 20 de sticle de vodcă”. Și Zelenski i-a răspuns clar, creând o jenă considerabilă în delegația italiană prezentă la Kiev.

Registration

Aici iti poti reseta parola