Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Zelenski a descoperit doi generali trădători în serviciile de securitate ale Ucrainei
Articole online

Zelenski a descoperit doi generali trădători în serviciile de securitate ale Ucrainei

Doi generali ucraineni au fost destituiți

Președintele a anunțat joi că cei doi generali, care lucrau pentru serviciul de securitate națională al Ucrainei, au fost demiși pentru că nu și-au îndeplinit datoria de a proteja țara. El a avertizat, de asemenea, că alți „antieroi” vor fi pedepsiți pentru un comportament similar.
„Cu privire la antieroi, acum nu am timp să mă ocup de toți trădătorii, dar treptat toți vor fi pedepsiți.

„De aceea, fostul șef al Departamentului principal de securitate internă al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Naumov Andriy Olehovych, și fostul șef al Biroului Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Herson, Kryvoruchko Serhiy Oleksandrovych, nu mai sunt generali.”

Șeful statului ucrainean nu a intrat în detalii despre motivul pentru care cei doi au fost scoși din serviciul de securitate națională. Cu toate acestea, el a menționat că, în conformitate cu statutul disciplinar al armatei ucrainene, ofițerii care și-au încălcat „jurământul militar” vor fi demiși.

„Acei militari dintre ofițerii superiori care nu s-au hotărât unde se află patria lor, care încalcă jurământul militar de credință față de poporul ucrainean în ceea ce privește (la) protecția statului nostru, libertatea și independența acestuia, vor fi în mod inevitabil privați de gradele militare superioare.

A fost pentru prima dată când Zelensky a anunțat public demiterea unor persoane implicate în apărarea Ucrainei împotriva invaziei ruse.

Presiune pe ambasadorii Ucrainei

În discursurile pasionale pe care le difuzează în mod regulat de la începutul invaziei, președintele Zelenski i-a îndemnat atât pe ucraineni, cât și pe oamenii din întreaga lume să se unească împotriva Rusiei.

Președintele a rechemat recent doi ambasadori ucraineni în Georgia și Maroc, argumentând că nu au făcut suficient pentru a-și convinge gazdele să sprijine Ucraina și să pedepsească Rusia pentru atacul său neprovocat și brutal.

În discursul său de noapte adresat țării sale de joi, Zelenski le-a spus ambasadorilor ucraineni din străinătate că ar trebui să-și „caute alte locuri de muncă” dacă nu pot obține sprijin diplomatic sau sancțiuni pentru combaterea războiului.

„Cu tot respectul, dacă nu vor exista arme, nu vor fi sancțiuni, nu vor fi restricții pentru afacerile rusești, atunci vă rugăm să vă căutați altă muncă.

„Aștept rezultate concrete în zilele următoare din activitatea reprezentanților noștri din America Latină, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și Africa.”

El a adăugat că se așteaptă la rezultate de la ambasadorii Ucrainei în ambasadele din străinătate pentru a obține sprijin pentru lupta țării împotriva Rusiei, pentru că „frontul diplomatic este unul dintre fronturile cheie”.

Putin caută „țapi ispășitori”

Între timp, Rusia l-a concediat pe unul dintre generalii săi de top luna trecută, în urma afirmațiilor că ar fi lăsat să se scurgă informații care au compromis invazia. E vorba de generalul Roma Gavrilov, 45 de ani, a

Demiterea a urmat afirmațiilor potrivit cărora domnul Gavrilov a „iropsit” combustibilul atât de necesar în timp ce forțele ruse se luptau pe câmpul de luptă.

Experții au sugerat că Putin ar putea căuta țapi ispășitori pe care să arunce vina pentru eșecul campaniei, deoarece trupele Kremlinului au suferit pierderi grele și n-au înregistrat succesle așteptyate, scrie Daily Express.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola