Evenimentul Istoric > Articole online > Vremea în România până pe 27 septembrie pe regiuni. Cum va fi de alegeri
Articole online

Vremea în România până pe 27 septembrie pe regiuni. Cum va fi de alegeri

După aceea se va răci semnificativ, cu cele mai reci zile în 19 și 20 septembrie când media maximelor va fi de 20 de grade, dar din 21 septembrie și până la finalul intervalului se va mai încălzi ușor, iar regimul termic diurn, mediat regional, va fi de 22…24 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative în primele 5 nopți când se vor situa, în medie, în jurul a 17 grade. Până

în 20 septembrie se va resimți o răcire majoră, la medii termice de 11 grade și apoi vor crește treptat spre 14…15 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză, doar în 18 septembrie vor fi posibile ploi slabe pe arii restrânse.

MUNTENIA

Intervalul de prognoză va începe cu vreme frumoasă și caldă, chiar călduroasă la amiază, în special la câmpie. Până în data de 17 septembrie mediile maximelor se vor situa în jurul a 30 de grade.

După acestă dată și până în 21 septembrie valorile termice vor marca

o scădere, astfel că media acestora va ajunge la 20 de grade. Perioada următoare va fi caracterizată de o revenire sub aspect termic, ce va determina maxime, mediate regional, de 24…26 de grade.

Regimul termic nocturn va avea un treseu asemănător, astfel că, în

perioada 14 – 18 septembrie mediile minimelor se vor situa în jurul a 15 grade, apoi vor suferi o scădere spre 8 grade în 20 septembrie și vor crește ușor până la finalul prognozei spre valori, estimate mediat, de 12 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu excepția zilei de 18 septembrie când acestea se pot semnala cu caracter local.

OLTENIA

Vremea va fi călduroasă la amiază în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime ce se vor situa, mediat regional, în jurul a 30 de grade, până în 17 septembrie.

Ulterior acestei date, pe intervalul 18 – 21 septembrie, se va răci semnificativ, astfel că temperaturile se vor situa în jurul normelor și ușor sub acestea, cu medii de 20…22 de grade.

Din 22 septembrie vremea se va ameliora ușor sub aspect termic, astfel încât mediile maximelor vor fi între 23 și 25 de grade.

Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative în perioada 14–18 septembrie

când media regională se va situa în jur de 16 grade, însă va scădea accentuat și se va situa între 8 și 10 grade în 19, 20, 21 și 22 septembrie. Până spre sfârșitul prognozei se estimează o creștere treptată a valorilor minime, la medii de 12 grade.

Ploile vor lipsi pe aproape tot parcursul intervalului, doar în data de 18 septembrie vor crește șansele de apariție a acestora.

LA MUNTE

În primele 4 zile de prognoză vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât normalul perioadei, cu media maximelor în jurul a 20 de grade.

Din 18 septembrie și până în 21 septembrie se va răci, chiar semnificativ, astfel că maximele mediate vor fi de 10…12 grade.

Pe intervalul 22-26 septembrie se va încălzi ușor, cu medii ale maximelor de 14…16 grade, iar la final se preconizează din nou o scădere a valorilor termice spre 14 grade.

Temperaturile minime vor fi în medie de 10 grade în perioada 14-17 septembrie, apoi vor scădea brusc la 2 grade mediat regional în 19 și 20 septembrie și ulterior vor crește din nou pînă la medii în jurul a 8 grade.

Ploile se vor semnala în 17 și 18 septembrie, iar în restul intervalului probabilitatea apariției acestora va fi destul de redusă.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola