Vremea în România până pe 27 septembrie pe regiuni. Cum va fi de alegeri

 

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 14-27 septembrie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Finalul de interval va aduce o răcorire ușoară, la medii diurne de 22 de grade.

Regimul termic nocturn va fi constant până în 18 septembrie, la medii de 12 grade, apoi va scădea la 6 grade în intervalul 19 – 21 septembrie, iar ulterior se va situa, în medie, între 8 și 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză.

MARAMUREŞ

Intervalul de prognoză va debuta cu vreme frumoasă și caldă, asfel încât temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 29 de grade. Din 18 septembrie și până în 21 septembrie vremea va deveni rece, cu medii ale maximelor de 18…20 de grade, apoi se va încălzi treptat, spre valori de 24 de grade.

În ultimele zile se va răci din nou, astfel că media maximelor va ajunge la 21 de grade. Temperaturile minime se vor menține în jurul mediei de

14 grade până în data de 19 septembrie, când vor scădea semnificativ la medii de 6 grade, regim ce nu va varia decât din 22 septembrie când vor crește treptat, până la valori mediate

în jurul a 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 17 septembrie și din nou în 26 și 27 septembrie.

MOLDOVA

În primele zile de prognoză vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi treptat, astfel încât va deveni călduroasă la amiază în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime mediate regional, între 28 și 30 de grade.

În 18, 19 și 20 septembrie se va răci brusc, iar media maximelor va coborî până la 18 grade, dar după acest interval, va urma un proces de

încălzire treptată, spre maxime, în medie, de 22…24 de grade.

Valorile minime se vor situa, mediat, în jurul a 14 grade pe intervalul 14–18 septembrie. În 19, 20, 21 și 22 septembrie regimul termic nocturn, în medie regională, va fi de 8…9 grade, iar până la finalul prognozei

se estimează că va ajunge la 10…11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în 17 și 18 septembrie, iar în restul intervalului șansele de ploaie vor fi scăzute.

DOBROGEA

În intervalul 14–17 septembrie vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această perioadă, cu maxime mediate în jurul a 28 de grade.

Parteneri