Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Volodimir Zelenski se plânge că Rusia îi respinge inițiativele de pace: Soluția va fi pe câmpul de luptă!
Articole online

Volodimir Zelenski se plânge că Rusia îi respinge inițiativele de pace: Soluția va fi pe câmpul de luptă!

Biden și Zelenski

Volodimir Zelenski se plânge că Rusia îi respinge inițiativele de pace: Soluția va fi pe câmpul de luptă!

Prin urmare, a subliniat liderul de la Kiev, soluția va fi pe câmpul de luptă.

„Atunci când propui o formulă de pace, iar Rusia răspunde, din nou, cu rachete trase asupra orașelor, acest lucru indică în mod cert că soluția va fi pe câmpul de luptă. Și lumea va deveni mai sigură. Cu siguranță, va deveni mai sigură. Atât pentru națiuni, cât și pentru oameni. Atât pentru state, cât și pentru afaceri” – a afirmat Zelenski, într-un discurs online susţinut la American Enterprise Institute World Forum, la care au participat senatori, guvernatori și reprezentanți ai comunității de experți din SUA.

Volodimir Zelenski a subliniat că lumea va fi mai sigură doar atunci când „tirania va pierde și când alți potențiali agresori vor vedea puterea deplină a libertății”.

„Soldații noștri eroici au reușit deja ca armata rusă să înceteze literalmente să mai fie o amenințare globală. Trebuie să ducem până la capăt această lucrare. Iar acest lucru se poate face chiar anul acesta” – a adăugat șeful statului ucrainean.

Volodimir Zelenski a mai menționat că „toată asistența oferită Ucrainei de către parteneri reprezintă o investiție în pacea globală, într-o adevărată arhitectură de securitate pentru libertate”. Amintim că, în noiembrie 2022, în discursul său de la summitul G20, Zelenski a prezentat un plan de pace alcătuit din 10 puncte, care acoperă domenii precum securitatea, inclusiv alimentară și energetică, precum și retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean. Ulterior, Uniunea Europeană a susținut formula de pace propusă de Ucraina și și-a anunțat intenția de a lucra la implementarea tuturor celor 10 puncte ale acestei inițiative.

Zelenski speră ca Ucraina să primească garanții de securitate la summitul NATO de la Vilnius

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că se așteaptă ca la summitul NATO de la Vilnius, din luna iulie, Alianța să facă pași necesari în ceea ce privește garanțiile de securitate pentru Ucraina.

„În ceea ce priveşte summitul de la Vilnius, suntem invitaţi, dar am dori să vedem nişte paşi corespunzători înainte, în afară de statutul pe care îl avem astăzi, în relaţiile noastre cu NATO”, a declarat Zelenski, vineri, în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul Finlandei, Sanna Marin, care a vizitat Kievul.

Liderul ucrainean a mulțumit tuturor țărilor membre NATO care sprijină forţele Ucrainei pe câmpul de luptă. Totodată, președintele a subliniat importanța obținerii de garanții de securitate pentru Ucraina.

„Chiar dacă nu putem fi în NATO pe timp de război, ne-am dori să avem garanții de securitate corespunzătoare pe această cale, cât timp nu suntem în NATO. Astfel de paşi către Ucraina dinspre țările NATO, astfel de garanții de securitate așteptăm de la summitul de la Vilnius”, a subliniat Zelenski.(

Registration

Aici iti poti reseta parola