Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Vladimir Putin intenționează să pună capăt conflictului pe câmpul de luptă
Articole online

Vladimir Putin intenționează să pună capăt conflictului pe câmpul de luptă

lavrov și putin

Vladimir Putin intenționează să pună capăt conflictului pe câmpul de luptă

Nu există nicio indicație că președintele rus Vladimir Putin dorește să încheie un acord de pace, a declarat șeful serviciilor germane de informațiilor BND, Bruno Kahl, în comentariile publicate miercuri de grupul de media german Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

În momentul de față, Putin este obsedat doar de ideea de a pune capăt conflictului „pe câmpul de luptă și de a obține acolo cât mai multe avantaje pentru a putea dicta un acord de pace în condițiile sale, pe viitor”, a continuat Kahl.

Germanul a observat, de asemenea, că Rusia a reușit să trimită mult mai mulți soldați pe front. Din cei 300.000 de bărbați mobilizați de Moscova în toamna anului trecut, unii sunt încă în pregătire, iar alții au fost deja trimiși pe front.

În opinia sa, Rusia are un „potențial suplimentar de mobilizare” de un milion de bărbați, dacă Kremlinului i se va părea necesar. Dar, în ciuda avantajului militar al Rusiei, Ucraina este încă capabilă să se apere împotriva Moscovei foarte eficient, a spus Kahl. „Dar este o provocare dificilă pe termen lung și va avea cu adevărat succes doar dacă partea ucraineană are cu adevărat sprijinul Occidentului”.

La ora actuală, trupele ruse au reușit să oprească avansurile surprinzătoare ale ucrainenilor. Șeful serviciilor de informații germane descrie situația de pe câmpurile de luptă drept un război de tranșee, „un război de uzură foarte crud și brutal”.

Registration

Aici iti poti reseta parola