Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Vineri 28 Mai 2021 – Vremea în România
Articole online

Vineri 28 Mai 2021 – Vremea în România

Vremea va fi instabilă şi răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, pe arii extinse, în centrul, estul și sudul țării, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și, izolat, de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local peste 30…40 l/mp, în special în Muntenia, Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele montane aferente.

În regiunile vestice, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată, iar în sud estul extrem fenomenele asociate instabilității se vor manifesta îndeosebi spre seară și noaptea. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, la munte rafalele vor depăşi 70 km/h (îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali), iar în special în sud-vest și est vor fi viteze, în general, de 45…55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

În București,

Vremea se va menține instabilă și va fi răcoroasă.

Cerul va avea înnorări și, temporar, vor fi averse – posibil moderate cantitativ – și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Sursa: stirimeteo.com

Registration

Aici iti poti reseta parola