Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Viktor Orban susține apariția unei alianțe NATO europene fără SUA!
Articole online

Viktor Orban susține apariția unei alianțe NATO europene fără SUA!

Orban

Viktor Orban susține apariția unei alianțe NATO europene fără SUA!

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei „Die Weltwoche” că problema președintelui rus, Vladimir Putin, o reprezintă bazele militare americane staționate în apropierea granițelor Federației Ruse.

„Problema lui Putin sunt bazele de rachete americane deja stabilite în România și Polonia, precum și posibila extindere a NATO în Ucraina și Georgia cu scopul de a desfășura arme acolo” – a spus Orban.

Șeful Ungariei a mai subliniat că Rusia este „o altfel de civilizație” și de aceea Occidentul nu o înțelege. Anterior, premierul ungar a declarat într-un interviu acordat „Die Weltwoche” că țările UE ar trebui să depună eforturi pentru a-și consolida propria securitate și a-și crea propria alianță defensivă, o „NATO europeană” fără participarea SUA. Potrivit afirmaţiilor sale, țările europene își pierd identitatea „din punct de vedere emoțional și intelectual”, având în vedere faptul că abordarea conflictului ucrainean este determinată de Washington.

Viktor Orbán a propus crearea unei Alianţe NATO europene fără SUA

Țările Uniunii Europene ar trebui să își creeze propria Alianță de apărare, fără Statele Unite ale Americii, deoarece SUA urmăresc adesea interese personale în abordarea problemelor de securitate internațională. Această opinie a fost exprimată de premierul Ungariei, Viktor Orbán, într-un interviu publicat, joi, de săptămânalul elvețian „Die Weltwoche”.

Şeful Guvernului ungar consideră că țările UE ar trebui să depună eforturi suplimentare pentru a-și consolida securitatea și pentru a se putea apăra fără a se baza pe asistența SUA.

„O alianţă NATO europeană ar fi soluția. Am sugerat-o încă din 2012” – a spus Orbán.

Acesta a mai declarat că abordarea țărilor occidentale față de conflictul din Ucraina este determinată de SUA, Europa pierzându-şi astfel identitatea „din punct de vedere emoțional și intelectual”. Premierul ungar crede că pentru rezolvarea situației din Ucraina „în prezent lipsește voința, cel puțin în Occident”. Potrivit afirmaţiilor sale, multe popoare – arabii, brazilienii, indienii, chinezii, turcii – își doresc încheierea rapidă a conflictului.

„Cu toate acestea, Occidentul și-a pierdut capacitatea de a uni lumea pentru o singură cauză. Principiile de bază ale filosofiei sunt limitate în spațiu. Acesta este un fenomen nou” – a adăugat Orbán într-un interviul acordat publicaţiei elvețiene, citat de Agenția de știri MTI.

Registration

Aici iti poti reseta parola