Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Video. Biden a mai comis o gafă de povesit nepoților. E vorba de criza care poate arunca lumea într-un război nuclear
Articole online

Video. Biden a mai comis o gafă de povesit nepoților. E vorba de criza care poate arunca lumea într-un război nuclear

Președintele Joe Biden a mai făcut o gafă de proporții, chiar în timpul discursului său privind starea Uniunii.

Discurs războinic despre starea națiunii

Președintele american vorbea chiar de războiul din Ucraina când cuvintele l-au trădat din nou. „Putin poate încercui Kievul cu tancuri, dar nu va câștiga niciodată inimile și sufletele poporului iranian”, a spus Biden spre stupoarea celor prezenți.
Imediat după ce liderul american a terminat de spus „iranian”, vicepreședintele Kamala Harris, care se afla în spatele său, a rostit cuvântul corect, „ucrainean”.

Rețelele sociale au explodat

Rețelele de socializare au explodat după gafă, cuvântul „iranieni” devenind viral după discurs. Mulți internauți se întreabă cum a ajuns cea mai mare democrație a lumii să fie condusă de un bătrân căruia nimeni nu i-ar încredința să șofeze o mașină.
Matt Gaetz, membru al Camerei Reprezentanților din partea statului Florida, a scris că toată lumea care a văzut imaginile a crezut probabil că urmărește un site popular de satiră conservatoare.

Fostul consilier al lui Trump, Sebastian Gorka, a scris pe Twitter: „Biden tocmai a spus „Kiev și poporul iranian” și a adăugat „#SenilePresident”.
Un alt utilizator a adăugat: „Biden: „Putin nu va câștiga niciodată inimile și mințile poporului iranian!” Despre ce naiba vorbește?!
Editorialistul din Washington Post Josh Rogin a scris: „Da, Biden a spus iranian când s-a întâlnit cu ucraineanul. Să nu facem un caz din asta.
Biden:

Putin a calculat greșit

Biden a avertizatâ că președintele Vladimir Putin „habar nu are ce urmează”, când și-a deschis primul discurs privind starea Uniunii, acuzându-l pe liderul rus că-i „subestimează” pe aliații occidentali și poporul ucrainean și a anunțat închiderea spațiului aerian al SUA pentru toate zborurile rusești. .

„În urmă cu șase zile, rusul Vladimir Putin a căutat să zdruncine însăși temelia lumii libere, crezând că o poate face să se încline în fașa amenințărilor sale. Dar a calculat greșit”, a spus Biden, cu vicepreședintele Kamala Harris și președintele Camerei Nancy Pelosi în spatele său.

Biden a dedicat primele 12 minute ale discursului său către națiune din Congres vorbind despre Rusia și invazia în Ucraina, precum și despre răspunsul SUA. „Nu are idee ce urmează”, a avertizat Biden .
„Noi, în Statele Unite ale Americii, suntem alături de poporul ucrainean. De-a lungul istoriei noastre, am învățat această lecție – Când dictatorii nu plătesc un preț pentru agresiunea lor, provoacă mai mult haos”.

„Împreună cele douăzeci și șapte de țări membre ale Uniunii Europene, inclusiv Franța, Germania, Italia, precum și țări precum Regatul Unit, Canada, Japonia, Coreea, Australia, Noua Zeelandă și multe altele, chiar și Elveția, provoacă durere Rusiei sprijinind poporul Ucrainei’, a enumerat Biden.
„Putin este acum izolat de lume mai mult decât a fost vreodată”, a adăugat președintele, citat de ziarul britanic Daily Mail.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola