Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Victima unei crime din epoca fierului a fost descoperită în Marea Britanie.
Articole online

Victima unei crime din epoca fierului a fost descoperită în Marea Britanie.

Scheletul, care este așezat cu fața în jos, cu mâinile legate sub pelvis, a fost recuperat lângă o zonă ocupată de britanici atât în ​​epoca bronzului, cât și a fierului, ferma Wellwick.

Stilul de înmormântare sugerează că bărbatul adult a fost ucis sau executat.

„Moartea omului din ferma Wellwick rămâne un mister pentru noi, dar nu există multe moduri în care ajungi pe fundul unui șanț, cu fața în jos, cu mâinile legate”, a spus arheologul Rachel Wood, citat de foxnews.com.

„Sperăm ca specialiștii noștri să poată arunca mai multă lumină asupra acestei morți”.

O serie de descoperiri din epoca fierului au fost făcute recent. În februarie 2019, cercetătorii au găsit peste 100 de cranii umane îngropate într-un sit din Le Cailar, Franța – un oraș vechi de 2.500 de ani de pe râul Rhône.

Cercetătorii au adunat dovezi în mai 2019 că celții din epoca fierului au băut vin mediteranean încă de acum 2.700 de ani.

În iulie 2019, cercetătorii au dezgropat mormântul unei femei celtice care a fost înmormântată la 200 î.C. într-un sicriu împodobit cu bijuterii prețioase.

70.000 de monede din epoca fierului descoperite în 2012, au stabilit un record mondial Guinness pentru a fi cel mai mare de acest fel descoperit în Insulele Britanice.

Citește și Uluitoarea descoperire de lângă Stonehenge

 

Registration

Aici iti poti reseta parola