Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Viața și moartea haiducului care se lăuda că a ucis câte un om pentru fiecare an al vieții sale
Articole online

Viața și moartea haiducului care se lăuda că a ucis câte un om pentru fiecare an al vieții sale

Cât de mulți bărbați a ucis Billy este incert. El a afirmat că a omorât 21 de oameni – „Unul pentru fiecare an al vieții mele”. O autoritate contemporană lui de încredere a estimat că totalul real a fost de cel mult nouă victime: patru pe cont propriu și cinci cu ajutorul altora. Alți haiduci din vestul sălbatic erau mult mai sângeroși. John Wesley Hardin, de exemplu, a ucis peste 20 de bărbați, poate chiar 40.

După ce a fugit de acasă din New Mexico, după ce a fost închis pentru un furt pe care nu l-ar fi comis, Billy a devenit un muncitor la ferme itinerant prin Arizona.

În 1877, el a fost angajat la Postul Armatei Camp Grant, unde a atras dușmănia unui fierar civil pe nume Frank „Windy” Cahill. În acea zi din 1877, aparent Cahill a mers prea departe când l-a numit pe Billy „proxenet”. Billy i-a zis lui Cahill „fiu de curvă”, iar fierarul a sărit pe el și l-a trântit la pământ.

Billy se pare că a intrat în panică. A scos pistolul și l-a împușcat pe Cahill, care a murit a doua zi. Potrivit unui martor, „[Billy] nu a avut de ales; trebuia să-și folosească pistolul. Cu toate acestea, legile dure ale Vestului l-ar fi putut găsi pe Billy vinovat de crimă nejustificată, deoarece Cahill nu și-a scos propria armă”.

Temându-se de închisoare, Billy s-a întors în New Mexico unde s-a implicat curând în sângerosul război din Lincoln County. În următorii patru ani a devenit un ucigaș cu sânge rece, din ce în ce mai infatuat și mândru de propria sa imagine publică de haiduc de neoprit.

Șeriful Pat Garrett a încheiat în sfârșit cariera sângeroasă a lui Billy, ucigându-l la 14 iulie 1881.

Citește și Fabuloasa poveste a Șerifului care l-a ucis pe Billy the Kid

Registration

Aici iti poti reseta parola