Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Viața omului care ne-a dat Marile Speranțe
Articole online

Viața omului care ne-a dat Marile Speranțe

La 9 iunie 1870, a murit la Gad’s Hill Place. S-a născut pe 7 februarie 1812 în Portsmouth, comitatul Hampshire, Anglia. Tatăl său, John, era funcţionar.

În decembrie 1833 i-a fost publicată prima lucrare. Era o schiţă intitulată „A Dinner at Poplar Walk”. Au urmat curând şi alte lucrări. În 1834, Dickens a cunoscut-o pe viitoarea sa soţie, Catherine Hogarth. Au devenit logodnici în 1835 şi s-au căsătorit în aprilie 1836. În ianuarie 1837 s-a născut primul dintre cei zece copii ai lor.

„The Pickwick Papers” a fost primul roman al lui Charles Dickens. A fost publicat în serial, cu apariţii lunare din martie 1836 până în noiembrie 1837. În serial a apărut şi volumul „Oliver Twist”.

„Nicholas Nickleby”, cel de-al treilea roman al lui Charles Dickens, a fost publicat în acelaşi fel ca primele două, începând cu 1838. Unul dintre obiectivele lui Dickens în ceea ce priveşte apariţia acestei cărţi a fost să expună cruntul adevăr despre internatele din Yorkshire.

În 1841, a apărut „Barnaby Rudge”.

Charles Dickens a făcut o călătorie în America, împreună cu soţia sa, în 1842, care însă nu i-a lăsat o impresie prea bună. Dickens a fost îngrozit de sclavie, de obişnuinţa scuipării tutunului şi a fost indignat de tratamentul pe care l-a avut din partea presei. Impresiile sale au apărut în „American Notes” şi mai târziu în „Martin Chuzzlewit”.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA