Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Viața omului care ne-a dat Marile Speranțe
Articole online

Viața omului care ne-a dat Marile Speranțe

Charles Dickens a fost al doilea dintre cei opt copii ai cuplului. Banii erau o preocupare permanentă pentru familia Dickens, John şi Elizabeth fiind un cuplu cu o viaţă socială intensă.

Costurile pentru distracţie, împreună cu cheltuielile pentru numeroasa familie au fost prea mari pentru salariul lui John. Când Charles avea doar patru luni, familia s-a mutat într-o casă mai mică pentru a reduce din cheltuieli.

În ciuda problemelor financiare ale familiei, tânărul Charles visa să devină un gentleman. În 1824, când avea 12 ani, părea totuşi că visele sale nu se vor realiza niciodată.

Crema de ghete

În acel an, familia l-a trimis pe Charles să lucreze într-o fabrică de cremă neagră de ghete. A fost profund marcat de această experienţă şi a vorbit puţin despre acea perioadă a vieţii sale.

Din fericire, tatăl său a reuşit reabilitarea situaţiei printr-o înţelegere cu creditorii săi, după câteva luni de la închisoare. La scurt timp, aceasta a pus capăt serviciului fiului său la fabrică şi l-a înscris la Wellington House Academy.

În mai 1827, Dickens a părăsit Wellington House Academy şi s-a angajat ca grefier la firma Ellis and Blackmore. În 1829, şi-a schimbat cariera şi a devenit stenograf.

Pentru această calificare, Dickens a trebuit să înveţe sistemul Gurney de scriere scurtă.

A renunţat şi la această activitate şi din 1831, a devenit reporter, relatând dezbaterile parlamentare.

 

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola