Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Venezuela denunță raiduri aeriene americane în ultimele 30 de zile 
Articole online

Venezuela denunță raiduri aeriene americane în ultimele 30 de zile 

drone de spionaj

Venezuela denunță raiduri aeriene americane în ultimele 30 de zile 

Duminică, șeful Comandamentului Operațional Strategic al Forțelor Armate Naționale Bolivariene (FANB) din Venezuela, Domingo Hernández Lárez, a denunțat că, în „nu mai puțin de patru ocazii” în ultimele 30 de zile, instituția militară a detectat aeronave ale Statelor Unite în spațiul aerian al acestei țări din Caraibe.

„În nu mai puțin de patru ocazii în ultimele 30 de zile, Regiunea de Informare a Zborului (FIR, Aeroportul Internațional Maiquetía) a fost traversată de avioane spion din Statele Unite, nerespectând convențiile internaționale”, a declarat Hernández Lárez pe contul tău de Twitter.

În mod similar, ministrul Apărării, Vladimir Padrino López, a spus că Venezuela „a fost martora provocării și încălcării sistematice” a suveranității sale „prin mijloace aeriene și maritime ale SUA”.

„Statele Unite vorbesc despre respectul pentru spațiul său aerian? Venezuela a fost martoră la provocarea și încălcarea sistematică a suveranității noastre de către mijloacele aeriene și maritime ale SUA, văzându-ne forțați să le interceptăm și să le expulzăm”, a scris el pe rețeaua de socializare.

Venezuela critică SUA din cauza acțiunilor recente

Această acuzație vine după ce Statele Unite au doborât, sâmbătă, un balon aparținând Chinei, care zbura de câteva zile deasupra spațiului aerian american și care a fost descris de Executivul venezuelean drept un „atac”, acesta considerând că balonul „nu reprezenta nicio amenințare militară sau fizică împotriva persoanelor de la sol”.

„Guvernul Venezuelei respinge atacul Statelor Unite împotriva unei aeronave fără pilot de origine chineză, de natură civilă, care prezentase o defecțiune tehnică și care nu reprezenta nicio amenințare militară sau fizică împotriva oamenilor de la sol”, a declarat Ministerul de Externe din Venezuela, într-un comunicat postat pe Twitter.

Rămășițele aeronavei au căzut în mare și sunt în curs de recuperare pentru a afla detalii despre o misiune prin care Beijingul „a căutat să monitorizeze locurile militare sensibile”, potrivit Departamentului de Apărare al SUA.

Ruta aeronavei peste „multe situri potențial sensibile” este ceva care „contrazice”, potrivit SUA, explicația guvernului chinez, care, deși a recunoscut, vineri, că balonul îi aparține, a susținut că „este un dirijabil civil folosit cu scopuri de cercetare, în principal meteorologice”.

Registration

Aici iti poti reseta parola