Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Val de dezertări din Partidul lui Joe Biden înainte de alegerile de la jumătatea mandatului
Articole online

Val de dezertări din Partidul lui Joe Biden înainte de alegerile de la jumătatea mandatului

Mulți aleși din Partidul Democrat abandonează lupta

Valul de dezertări pare să aibă legătură cu șansele mici pe care partidul lui Joe Biden le are de a-și menține majoritatea, mai ales că republicanii au nevoie să-și adjudece doar un sfert din aceste locuri pentru a recâștiga poziția dominantă.

Reprezentantul democrat al Californiei Alan Lowenthal a fost ultimul care a declarat că nu va candida pentru realege la sfârșitul mandatului său actual, menționând că „este timpul să dea ștafeta mai departe”. El se alăturat celor 11 democrați care au anunțat deja că se retrag din funcțiile publice după actualul mandat, care expiră în ianuarie 2023.
Dar Lowenthal nu e nici pe departe singurul democrat care alege să nu mai intre în luptă. Mulți democrați mai în vârstă sau vulnerabili se grăbesc să se pensioneze sau caută alte funcții, fie la nivel local, fie la nivel de stat.
După ce Lowenthal a făcut anunțul retragerii, Torunn Sinclair, un purtător de cuvânt al Comitetului Național Republican al Congresului (NRCC), a declarat: „Democrații sunt într-o criză de pensionare completă, deoarece alegătorii le resping agenda în ceea ce privește scumpirile, criminalitatea în creștere și deschidererea granițelor.”

Dezertarea democraților crește șansele contracandidaților republicani

Cumulate cu schimbarea opțiunii alegătorilor, retragerile oferă republicanilor șansa de a câștiga un mare număr de locuri, deoarece candidați republicani puternici candidează deja în majoritatea – dacă nu în toate – cele 20 de districte. Democrații vor trebui, de altfel, să dea lupte grele pentru a fi realeși în multe circumscripții.
Mai mult, există zvonuri că mai mulți democrați ar abandona nava în următoarele săptămâni și luni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului.
Au existat și informații conform cărora Nancy Pelosi însăși intenționează să părăsească funcția, dar o știre CNN a spus că ea intenționează să candidezeîn districtul din San Francisco anul viitor. Pelosi „nu exclude posibilitatea de a încerca să rămână la conducere după 2022”, a declarat o sursă pentru CNN.

Registration

Aici iti poti reseta parola