Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Val de demisii la Casa Albă. Oamenii se tem să nu se molipsească de eșecul Kamalei Harris
Articole online

Val de demisii la Casa Albă. Oamenii se tem să nu se molipsească de eșecul Kamalei Harris

Ratarea e molipsitoare?

Unii au găsit oportunități mai bune în țara controlată de Partidul Democrat, alții se plâng de epuizare, cei mai mulți vor, însă, să plece cât mai repede pentru a nu se trezi cu o tinichea de coadă. Nimeni nu-și dorește să fie etichetat drept omul „Kamalei Harris”
Aliații vicepeședintelui au declarat Axios că Harris are acum șansa de a o lua de la capăt și a face uitate poticnirile de până acum. Oficialii de rang înalt din Administrația Biden vor să vadă o conducere mai fluidă și mai eficientă.
Harris are nevoie de „cineva loial, care să gândească metodic, pentru a se poziționa mai bine și pentru a se asigura că tot ceea ce face este comunicat uneui publicat cât mai larg pentru a se schimba ceva în sondajele de opinie”, a declarat ziariștilor de la Axios un strateg democrat care a cerut să-i fie protejată identitatea.

Un alt politician democrat apropiat de biroul vicepreședintelui spune însă că plecările pun presiune asupra șefei de cabinet a kamalei Harris, Tina Flournoy. Aceasta trebuie să lupte pentru a evita un colaps intern, dar și valurile de critici.
„Dacă o încurcă, femeile vor da înapoi atunci când vine vorba de a candida pentru funcții importante în anii următori”,.
Harris a fost ținta unor critici constante încă de la bun început.
De la preluarea mandatului, republicanii au atacat-o pentru că nu a vizitat granița de sud, în ciuda faptului că i-a fost încredințată problema imigrației, iar zvonurile despre stilul ei haotic de a-și conduce echipa au fost alimentate de fluctuația personalului.

Purtătorul de cuvânt pleacă

Miercuri, purtătorul ei de cuvânt principal, Symone Sanders. și-a anunțat plecarea la sfârșitul lunii. Anterior, directorul de comunicații Ashley Etienne a anunțat că își dă demisia.
Sanders și Etienne nu au făcut comentarii despre decizia de a pleca. În ceea ce o privește pe Harris, ea Harris a spus reporterilor : „Îmi place Symone. Abia aștept să văd ce va face în continuare. Știu că și-a petrecut trei ani în avioanele care circulă prin țară. Ea muncește foarte mult și abia aștept să văd ce va face mai departe”.

Explicații sunt mai multe

Apropiații vicepreședintelui spun că o parte din această explicație se susține: echipa este epuizată după primul an, mai ales ca acest efort vine după campania prezidențială și o tranziție aglomerată.
Unii angajați ai lui Harris vor să lucreze la campania de realegere a lui Biden, în timp ce alții nu vor să fie văzuți ca acoliți ai lui Harris în cazul în care un alt democrat promițător va candida la președinție în 2024.

Registration

Aici iti poti reseta parola